Skip to Content

View Geocache Log

Found it technetium found Roemisches Herrenhaus

Sunday, September 6, 2015Rheinland-Pfalz, Germany

Na een dagje bij de ouders van Krolik rijden we nu weer naar huis. Onderweg doen we natuurlijk een aantal caches. Onderweg naar Cochem zie ik dat Oscar's Tonne - TB-Hotel een redelijk aantal favorieten heeft. We gaan even van de snelweg af. Dan is het grootste probleem om vanaf de parkeerplaats bij de cache te komen. Krolik en ik nemen beide een andere weg. We kommen allebij bij de cache en kunnen daar loggen.

We rijden verder naar Cochem. We ontdekken de gratis parkeerplaats bij het Forstamt en lopen vanaf daar naar de caches. Als eerste is de virtual Old Mustard Mill. Ik kan zelfs een foto maken bij een "echte" windmolen. De traditional Historische Senfmuehle is dan niet ver. Door het foutje in de vertaling van google zie ik eerst het gesloopte onderdeel, waar geen cache in zit. Als ik beter kijk zie ik de cache wel zitten. Tip: Maak van voorlicht voorkant.

Hierna wurmen we ons door het drukke centrum van cochem op weg naar Reichsburg Cochem. Na de beklimming komen we boven daar ziet Krolik de cache die zich eenvoudig laat openen. Op de weg naar benenden bezoeken we Blick auf Burg Cochem 1 in de toren is een ge'odeur achtergelaten. Maar de cache ligt gelukkig ergens anders. Er is al een cachepaadje als ik dat volg zie ik vrij vlot de cache.

Hierna gaan we op zoek naar een aantal gesmurfde Wherigo's. Als eerste is Flucht im Baybachtal (#1) aan de beurt. TomTom wil ons via de overharde wegen sturen. Op het laatste moment grijp ik in zodat we over verharde wegen naar het informatie bord kunnen rijden. Vanafdaar is het nog een kleine wandeling naar de cache. Ik herinner mij de hint, die vind ik niet bij het nulpunt, maar iets lager laat de cache zich wel zien.

Onderweg naar de volgende cache maken we een tussenstop bij een Roemisches Herrenhaus. Bijzonder dat zoiets op (eigenlijk naast) een parkeerplaats te vinden is. Doordat ik geen spoiler foto bij me heb volg ik tevergeefs een aantal cache paadjes. Zonder resultaat. Pas als ik wat afstand neem zie ik de cache.

Voor de volgende Wherigo is het niet alleen een kwestie van Besteige den Mount Daedemaech. Nadat bij het nulpunt ben zie ik in eerste instantie geen cache. Totdat ik doorheb dat niet alleen Mount Daedemaech beklommen moet worden.

Via een bijzondere route stuurt TomTom ons naar Hasenjagd Dueren. Dit omdat Xander ons via een afgesloten weg naar de cache wil leiden. Gelukkig hebben we vouwfietsen bij ons. Het laatste stuk gaat met de fiets. Op het nulpunt is met dank aan de hint in een graai de cache gevonden.

Vlak bij de volgende Wherigo komen we in de buurt van abstrudo. Door onze gebrekkige kennis van de Duitse taal zoeken we eerst op de verkeerde plaats. Als de betekenis van de cache beschrijving tot me doordringt is de cache snel gevonden. Ondanks dat we dit soort verstop plaatsen regelmatig tegen zijn gekomen blijven dit leuke caches.

Ook voor Der Rekrut. Heeft Xander weer een bijzonder route voor ons in gedachte. Dit keer stoppen we op de officiele parkeerplaats. Daarna gaan we naar de cache. Op het nulpunt zie ik niets. Iets verder op zie ik een ingang die lijkt op de foto die ik heb gezien in de Wherigo. Ik ga naar beneden, een bijzondere locatie, maar hij leidt me alleen verder van het nulpunt af. Ik ga terug naar boven om te kijken of er nog een andere ingang is. Dat blijkt niet zo te zijn. Dus toch maar weer naar beneden. Nu ik wat beter kijk zie ik een plaats waar je goed een cache zou kunnen verstoppen. Daar vind ik ook de cache.

We rijden terug Nederland in. We verwachten dat we daar de interessante caches langs de snelweg al gevonden hebben. Ondanks dat zie ik TB Hotel Wessem verschijnen. We rijden er langs. Met net geen tien duidend gevonden caches hebben we vaker een dubbele bodem gezien. Door het vochtige weer van de afgelopen dagen is het plankje waarschijnlijk uitgezet. Het klemt. Iets wat ik vaker in mijn cache cariere heb meegemaakt. Wat daarna volgt is wel uniek in mijn cariere. Krolik is het verstandigst van ons drieen.

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page