Skip to Content

View Geocache Log

Found it arisoft found Mysteeriperhonen

Monday, 12 June 2017Finland

FTF@23:19 team HIAS, lurde67 ja JoHouHML

Tämä mysteeri erosi positiivisesti monesta muusta mysteeristä ihan sillä, että heti näki tekijän nähneen hieman vaivaa ja ajatusta asiansa esittämisessä. Ja kun mysteerin ideakin alkoi vähitellen avautumaan, kuin perhonen kotelostaan, tätä oli mukava aina silloin tällöin mietiskellä ja yrittää etsiä oikeaa avainta.

Uusimman vihjeen tuoma malli oli ollut selvillä jo alusta asti. Vaikeus oli vain sen soveltamisessa. Helpoimmaksi kuvittelemani numero oli mennyt väärin, mikä aiheutti sen, että kaikki päätellyt koordinaatit menivät järveen. Muutos kuvauksessa ei siis sinänsä ollut oleellinen, mutta se sai koko porukan miettimään virheellistä kohtaa uudelleen ja sieltä paljastui hieman kummallisia faktoja, joiden kautta lopulta oli helppo päätyä sen osalta aiempaan parempaan lopputulokseen.

Pahimman virheen korjaannuttua oli enää pääteltävä jäljelle jääneistä vaihtoehdoista se paras yhdistelmä, joka veisi purkille. Chekkeri ei onneksi ollut Tammelan mallia, joten vaihtoehdoista oli suhteellisen helppoa sulkea väärät pois sen avulla. Kahdestoista yritys lopulta osui kohdillleen, jolloin herätin juuri nukkumaan menneen JoHouHML:n puhelinsoitolla FTF-hunttiin.

Lopulta koteloituneet perhoset löytyivät ja lokikirja osoittautui pienistä epäilyistä huolimatta tyhjäksi. Sen suurempaan kätkökierrokseen ei sitten ryhdyttykään vaan päästettiin lurde67 ja joHouHML takaisin nukkumaan ja paluumatkalla poimittiin HIAS tiimille vielä tripletti.

Kiitokset mysteeristä! Tässä oli mukana paljon kivoja aineksia ja näyttipä mysteeri jopa olevan ratkottavissa siitä huolimatta, että ihan täyteen varmuuteen oikeasta ratkaisusta ei jokaisessa kohdassa päästykään. Vaikeuden nostaisin silti neloseen.

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page