Skip to Content

View Geocache Log

Found it mkkm found Ooh, Overwatch(Pelit joista tykkään 1)

Friday, January 12, 2018Finland

Kätkö osui silmiin jo julkaisuhetkellä mutta nähtyäni kuvauksen päätin jättää leikin sikseen sen sileän tien kun aihepiiri ei ollut alkuunkaan tuttu tai edes mielenkiintoinen. Jokin sai kuitenkin hetkeä myöhemmin palaamaan kätkön pariin. Tavailtuani kuvausta operaatio vaikutti sangen suoraviivaiselta hakukoneen kiusaamiselta, joten ryhdyin etsimään vastauksia annettuihin kysymyksiin. Kohta toisensa jälkeen lupaavalta vaikuttavia tietoja internetin syövereistä tuli vastaan ja lopulta oli aika laskea koordinaatteja.

Koska D-kohdan kysymyksen asettelu jätti arvailujen varaa oikean vastauksen kanssa niin päädyin laskemaan molempia vaihtoehtoja käyttäen koordinaatit.

Harmittelin tarkistimen puutetta kun varmuutta koordinaattien oikeellisuudesta suuntaan tai toiseen en saanut. Tässä vaiheessa oli kulunut jo noin tunti julkaisusta kun sohvalla puhelimen kanssa sain koordinaatit eteeni. Matkaakin purkille oli kuitenkin sen verran paljon, että pidin sangen epätodennäköisenä mahdollisuuksiani ehtiä ensilöytöön mennessä perille. Laitoin kätkön kuitenkin seurantaan ja tovia myöhemmin sm07:n merkintä napsahti sähköpostiin. Tästä masentuneena jätin kätkön omaan rauhaansa yöksi.

Aamulla katselin muutamaa sähköpostia ja kun Team Papu oli maininnut tarkistimesta niin päädyin avaamaan kuvauksen c:geon sijaan selainikkunaan. Opin, että ainakaan nykyisellään, c:geo ei millään muotoa näytä virallisen sivuston tarjoamaa tarkistinta. FTF sen sijaan oli jaettu hieman ennen yhtä yöllä kun olin itse jo höyhensaarilla.

Tekijäkin ilmoitteli korjanneensa laskukaavan ja näiden tietojen valossa laskeskelin loppupisteen sijaintia uudelleen. Tulos kelpasi tarkistimelle ja uudet koordinaatit päätyivät kätkökuvaukseen ihan itsestään. Tämä olikin omalle kohdalleni ensimmäinen kerta kun päämajan tarjoamaa tarkistinta oli kätkössä käytetty. Näin jälkikäteen hieman harmittaa, etten lähtenyt hunttiin kun laskemistani koordinaateista kaksi kolmesta osuivat hyvin pienellä virhemarginaalilla oikeaan. Väärällä laskukaavalla ja väärällä tavalla muodostetulla D-kohdan vastauksella!

Päätin kuitenkin suunnata päivän kätkövierailun tämän uutukaisen purkin suuntaan. Puhelimen navigaattorin opastamana päädyin lähestymään kätköä väärästä suunnasta auton pysäköintimahdollisuuksia ajatellen, joten U-käännöksen ja kolmen vasemmalle kääntymisen jälkeen olin haluamassani paikassa jalkautumista ajatellen.

Nollapisteen tienoille pääsi varsin mukavasti kun maa oli pääpiirteittäin jäässä. Aluetta tuntematta ihmettelin annettua maastoarvoa ja attribuuttia, joka kertoi ei-talvilöydettävyydestä. Ehkäpä täällä on pahempikin rämealue kesäiseen aikaan?

Aloitin purkin etsinnät mielestäni potentiaalisimmasta paikasta mutta mitään en löytänyt vaikka olin jo taskulampunkin kaivanut avukseni. Siirryin hieman toisaalle ja sieltä vielä kolmanteen paikkaan kun puhelin näytti nollapistettä oikeastaan tarkalleen näiden kolmen kohteen keskelle. Luovuttaminen alkoi jo hiipiä mieleen kun palattuani vielä ensimmäiseen paikkaan purkki aivan tyhjästä ja yllättäen oli edessäni. Kirjailin merkinnän vierailustani logipaperiin ja suuntasin takaisin kohti autoa.

@13:14 / #2764

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page