Skip to Content

View Geocache Log

Found it mikedo58 found KISS Originals

Sunday, 20 May 2018Aland Islands

Vi är ett ganska erfaret gäng från Motala, Ljungsbro, Mantorp och Linköping (samt denna gång även Swerker från Jönköpingstrakten) som brukar åka på en cachingresa till olika platser i Sverige två gånger om året och den här gången blev det till och med en tur utanför landet, när vi valde att åka till Åland.

Den här gången var vi 12 personer (9 nick) som åkte i tre bilar, varav en åkte redan på fredag kväll, medan resten åkte på lördagen. De som åkte på fredagen åkte sedan runt och cachade på egen hand och fick då ihop litet drygt 200 loggade cacher, medan vi som kom senare åkte tillsammans och fick ihop ca 175 loggar. Vi lyckades också logga 8 olika cachetyper (Trad, Myst, Multi, Letterbox, Wherigo, Earthcache, Virtual och event) , vilket var vad som var möjligt vid detta tillfälle.

De som åkte tillsammans med mig var Falken67, torado, Swerker, glenmo och aaaeng. Vi loggade normalt med alla våra nick på en stämpel som torado hade fixat till, men ibland loggade vi för hand och även då skrev vi alla våra nick.

Jag är den som har minst loggar av oss och jag nådde just upp till 5000 loggar under lördagen, medan torado är den som har flest loggar med sina drygt 64000 loggar, vilket gör honom till nummer två i Sverige. De andra har mellan 11000 och 25000 loggar och på topplistan för Östergötland ligger vi på plats 1-6, 8 och 35. Dessutom ligger Swerker etta i Jönköping och på plats 8 i Sverige.

Innan turen brukar vi samlas ett par gånger för att lösa mystar och annat som går att lösa i förväg tillsammans och sedan brukar torado sätta ihop ett körschema där vi försöker logga så mycket vi kan, med huvudfokus på det vi hade löst i förväg. Den här gången hoppas vi kunna logga minst 100 cacher på Åland, för den challenge som finns och det borde inte vara några problem. När det gäller mystarna hade vi faktiskt löst alla utom två av dem som går att lösa i förväg och vid det event som vi anordnade fick vi också ett tips om hur en av de två sista skulle lösas, så den löste och loggade vi under en tur åt sydost efter eventet.

Detta var en av de cacher vi loggade under andra dagen på Åland, då vi lyckades komma upp i 110 loggar på en dag. Vi ville ju logga så många som möjligt av de mystar som finns på fasta Åland, så vi hade under dagen loggat de fyra KISS-traddarna för att få koordinaterna till denna final.

Tack för cachen!

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page