Skip to Content

View Geocache Log

Found it NH82 found Wild Nature - challenge (basic)

Saturday, 08 December 2018Finland

Pidennetyn viikonlopun tehoreissulla. Tänä vuonna kätköilyreissuni ovat suuntautuneet lähinnä ulkomaille, enkä ole tehnyt yhtään pitempää kotimaan reissua pelkän kätköilyn merkeissä. Nyt olikin siis vuoden viimeinen tilaisuus korjata tilanne. Kun huomasin, että Lapuan suunnalle oli ilmestynyt oikein mukava valikoima traileja, otin sen pääkohteeksi. Lähdin liikkeelle Helsingistä torstaiaamuna seitsemän maissa ja palasin Helsinkiin sunnuntaiaamuna hieman ennen seitsemää.

Aloitin kierroksen ajamalla Helsingistä suorinta tietä Lapualle, jossa tapasin satumh:n. Juhlistimme itsenäisyyspäivää tutustumalla Mannerheim-ristin ritareihin ensiksi 50 kätkön verran wherigotraililla. Sen jälkeen poikkesimme välillä Itsenäisyyspäivä Lapualla -eventissä ja loggasin miittipaikan lähitradin ennen kuin palasimme kiertämään wherigotrailin loppuun. Seuraavaksi oli vuorossa ritaritrailin multikätköosuus ja Matkalla konklaaville -traditraili ennen kuin menimme Viinamäki-tradille ja kävimme syömässä sen vieressä sijaitsevassa kolmikirjaimisessa ravintolassa. Tämän jälkeen satumh lähti kotimatkalle ja itse jatkoin kätköilypäivää vielä Jaloottelu-yökätkötraililla sekä läheisillä Metsän Eläimet -tradisarjalla ja veteraanikätköllä ennen autossa nukuttuja lyhyehköjä yöunia.

Perjantaina kävin aamuverryttelynä Ritavuoren laavulla ennen Slalom- ja Valtiatar-traileja, joiden lomassa poikkesin myös parilla läheisellä tradilla. Sitten oli vielä Propeller trailin ja parin lähitradin vuoro ennen kuin jatkoin matkaa Lapualta pohjoiseen. Loppureissun ohjelma koostui pääpiirteittäin edellisen vastaavan reissuni jälkeen julkaistuista haastekätköistä, tältä vuodelta puuttuneiden D/T-ruutujen täyttämisestä, aikaisempien reissujen denarien paikkaamisesta sekä muutamista muuten vaan sopivasti matkan varrelle sattuneista kätköistä. Kävin kääntymässä Oulussa, jossa myös nukuin perjantain ja lauantain välisen yön, ja palasin Pielaveden, Jyväskylän ja Tampereen kautta.

Kilometrejä tuli geomobiilin mittariin melkein 1900 ja vierailin matkan varrella 374 kätköllä sekä yhdessä eventissä. Erityisesti Paksu-PETEt tulivat tällä reissulla erittäin tutuiksi, ja mukava tuttavuus olivatkin (erityisesti pienempiin PET-putkiloihin verrattuna siis). Small-kokoiset trailipurkit (muutama oli merkattu microksi, vaikka purkki olikin todellisuudessa small) loggasin stampilla, sitä pienemmät käsin. Löytöjen suuresta määrästä johtuen pahoittelen, että joudun käyttämään massaloggausta, jonka perään lisään kätkökohtaiset kommentit sikäli, kun niitä on. Kiitokset kätköstä!


Toisin kuin advanced, basic-versio sentään minulla täyttyi jo. Purkkia sai paikan päällä lumisateessa hetken etsiä ennen kuin osui silmiin. Homma hoitui mukana olleella perinteisellä special toolilla nopeasti ja vaivattomasti. Kiitokset haastekätköstä! Tiedot haastesuorituksestani alla:


NH82 has used Project-GC to see if they qualified for this challenge and they did.

381 Ticks, 300 needed
377 Dangerous Animals, 150 needed
178 Tree Climbing, 75 needed
121 Thorns, 1 needed
51 Poisonous plants, 1 needed
1108 attributes total, 500 needed
All requirements passed.

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page