Skip to Content

View Geocache Log

Found it veehoo74 found Jamiksen Traili #1

Saturday, 26 January 2019Finland

Viikonlopun viettoa Joensuussa ja lähialueilla. Lauantaiaamuna suuntasin testailemaan uusia liukulumikenkiä/karvapohjasuksia Jaamankankaalle. Pahin pakkanen oli onneksi hellittänyt ja lumen verhoama metsä oli varsin kaunista katsottavaa. Liukulumikengät osoittautuivat oivaksi hankinnaksi, hyvin pääsi etenemään reilu puolimetrisessä hangessa ja olin positiivisesti yllättynyt niiden kantokyvystä ja hiihdettävyydestä. Eteneminen oli selvästi nopeampaa kuin tavallisilla lumikengillä, ainoastaan tiheimmissä taimikoissa tuli vähän lumikenkiä ikävä.

Noin 7 tunnin ja reilun 15 km:n lenkillä tuli haettua mukava valikoima Capra Hircus - ja I ❤ CH -sarjaa sekä muutamia muitakin matkan varrelle osuneita purkkeja. Purkit löytyivät pääosin hyvin. Pientä ongelmaa oli joidenkin parimetriseen kuusen- tai männynnäreseen laitettujen purkkien kanssa, kun puu oli oksiin kertyneen lumen painosta taipunut maanmyötäiseksi ja purkki sitä myöten lumen alla. Tarkkojen naattien ansiosta esiinkaivuu kuitenkin onnistui. Oksiin kertynyt lumi haittasi myös joidenkin purkkien löydettävyyttä, kun oksat olivat lumen painossa taipuneet rungon myötäisiksi. Muutama purkki oli lisäksi sijoitettu talvisaavutettavuudeltaan aika hankalaan paikkaan jyrkkään rinteeseen tai tiheään taimikkoon - pahimmassa tapauksessa molempiin. Näistäkin kuitenkin selvisin pienen ähinän ja punnerruksen saattelemana. Lopulta vain yhdeltä purkilta tuli denari. Tosin muutaman pahimpaan taimikkoon sijoitetun purkin jätin suosiolla väliin, kun en jaksanut enää kiduttaa itseäni. Mutta kaiken kaikkiaan oikein mukava kierros hienossa talvimaisemassa. Kiitokset.

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page