Skip to Content

View Geocache Log

Found it NH82 found Triplettiputki -haaste / Triplet streak -challenge

Sunday, 10 February 2019Finland

Pienellä päiväajelulla. Minulla on ollut jo jonkin aikaa muutama haastekätkö tarkkailulistalla sen selvittämiseksi, milloin saariin kannattaisi yrittää jäätä pitkin. Kun kolmeen niistä (GC7KJFG, GC537NM ja GC4GWBB) oli tullut viime päivinä löytöjä, päätin käyttää sunnuntain pieneen kiertoajeluun. Ajoitin lähdön Helsingistä niin, että poikkesin ensin Heinolassa miitissä, kun sellainen sattui sopivasti matkan varrelle, ja sen jälkeen kiersin kätkölistani vastapäivään Mikkeli-Haukivuori-Pieksämäki-Jyväskylä-Tampere-Tervakoski-Riihimäki-Vantaa. Kaikilla saarisiirtymillä jää kesti, vaikka Tampereella olikin vähän jännät paikat, kun jään päällä oli parikymmentä senttiä vettä, ja kaikki etsityt kätkötkin löytyivät. Tämä oli onnistunut kätköilypäivä, pysähdyksiä tuli 14 kpl (muutaman haastekätkön joutuu kirjaamaan tässä kohtaa vielä notella) ja kilometrejä kertyi geomobiilin mittariin 744.7.


Tämä oli päivän yhdeksäs pysähdys sekä samalla kolmas ja viimeinen pääkohde. Laitoin jo ennen ajoa Jyväskylästä Tampereelle edelliselle kävijälle viestiä ja tiedustelin hänen käyttämäänsä reittiä, koska edellisilläkin saarikätköillä oli ollut vettä ja sohjoa jään päällä ja täällä matka oli moninkertaisesti pidempi. Arvoin lähestymisen kaakosta annettujen parkkinaattien suunnasta ja koillisesta Pitkäsaaren suunnasta, mutta saatuani tiedon siitä, että edellinen kävijä oli käyttänyt kaakkoista reittivaihtoehtoa, päädyin samaan ratkaisuun. Tietä ei ollut aurattu T-risteyksestä vasemmalle, eli annettuihin parkkinaatteihin asti ei päässyt, vaan jätin auton leveämpään kohtaan (N 61 31.713 E 023 56.374) T-risteyksen tuntumaan ja jatkoin risteyksestä luoteeseen menevää polkua niemen kärkeen (N 61 31.781 E 023 56.030), josta siirryin jäälle. Käytössä oli sama varustus kuin aikaisemmilla saarikätköillä, eli pilkkihaalarin alla melontakäyttöön tarkoitettu neopreenipuku ja -sukat, kelluntaliivi, naskalit ja lumikengät.

Edellisten kohteiden tavoin täälläkin aivan rannan tuntumassa jäälle mennessä aivan rannan tuntumassa jää näytti todella vetiseltä. Erona oli se, että kun aikaisemmissa kohteissa jalka upposi veteen ehkä 5 cm, täällä upotus oli paljon syvempi, 10-20 cm ja aikaisemmista kohteista poiketen täällä vettä ei ollut jäällä vain rannan tuntumassa, vaan tilanne pysyi samanlaisena koko matkan. Ilman tietoa siitä, että joku muukin oli samana päivänä käynyt saaressa ja jää oli kestänyt, olisin saattanut jättää koko touhun väliin. Nyt kuitenkin jatkoin sisulla perille asti, ja hyvinhän homma meni. Purkki löytyi saaresta ongelmitta, kun seurasin edellisten kävijöiden jalanjälkiä. Camo on vähän heikossa hapessa vetoketjun osalta, muuten kaikki oli kunnossa. Laitettuani nimmarin ja stampin lokivihkoon oli paluumatkan aika. Seuraavan saaren tradin päädyin jättämään väliin tällä kertaa huomattuani, että siitä oli kaksi erillistä denaria alla edellisiltä kävijöiltä eikä jään kunto näyttänyt sinne suuntaan yhtään sen paremmalta.

Samanlaista upottavaa tarpomista paluumatka oli kuin menomatkakin, mutta nyt ei tarvinnut jännittää jään kestävyyttä senkään vertaa, kun palasin samoja jälkiä. Niemen kärjessä nuotiopaikalla ollut pariskunta katseli hämmästyneenä sekä jäälle menoani että paluutani, mutta eivät kysyneet mitään. Takaisin rantaan päästyäni pilkkihaalarin ulkopuoli oli takapuolen korkeudelle asti märkä, onneksi haalari on kuitenkin vesitiivis. Takaisin geomobiilille päästyäni penkinlämmitin hetkeksi täysille, niin haalarikin oli taas kuiva ja matka jatkui. Kiitokset haastekätköstä, tiedot haastesuorituksestani alla:


NH82 has used Project-GC to see if they qualified for this challenge and they did.

Starting 2014-08-15 and during the next 10 days
I found a minimum of 3 different types each day and needed only 3 each day

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page