Skip to Content

View Geocache Log

Found it Team Tupus found Kätkän käpytikka

Sunday, 21 April 2019Finland

FTF @1022
Med kuusenoksa, Skaavari ja PELET


Mämmistä alkaisin sen laulun? Nimittäin pääsiäisen ohjelmana oli lähinnä levätä kotona ja syödä mämmiä. Meidät houkuteltiin lähikätkölle, jossa porukassa tuli puheeksi harvinainen käpytikkahavainto Kittilässä. Ryhmämme päivystävä ornitologi houkutteli meitä matkaan, sillä Kittilään on vain hieman alle 1000 kilometriä Kymenlaaksosta. Kun PELET ilmoittautui matkaseuraksi, ei jääty pahemmaksi ja niinpä sitä sitten lähdettiin Skaavarinkin matkaseurana. Tuumimme että jos klo 16 lähtee, on perillä sopivasti aamulla.

Suoraanhan ei voi mennä. Matkalla haimme pohjois-Savosta FTF:n, sillä laskimme että se ei mahdollisuuksiamme heikennä tämän kätkön suhteen. Kahden aikaan yöllä syötiin jo pottumuussia Oulussa ja 8.20 oltiin parkissa. Kamat kantoon ja matkaan, liian paljon vaatetta päällä, koska satoi vettä. Aurinko mokoma tuli kuitenkin esiin kilometrin jälkeen ja sää oli kaunis kuin sika pienenä. Aika pitkä vaellus saatiin tehtyä ja perille päästyämme saimme yleisöäkin. Itse kätkön noukkiminen oli lähes rutiinia mutta tunnelma oli mahtavan epätodellinen, samoin postikorttimaisema. Kun vielä lähistöltä sai mahtavat munkit ja kaffia, ei voi sanoa kuin: Ei huano!

Takaisinkin piti päästä mutta autolle paluu sujui lennokkaasti eikä sekään haitannut että matkaa oli takaisin vielä autollakin saman verran kuin toiseen suuntaan. Aika hyvä hunttimatka, takaisin lähtöpisteessä olimme 34 tuntia lähdön jälkeen. Mämmiäkin oli vielä kotosalla.

Tästä älyttömyydestä myönnämme ilomielin FP:n, elikkäs meikäläisittäin Supin. Kiitos kätköstä kätkijälle ja erityiskiitos mahtavalle matkaseuralle, tässä seurassa kelpasi Suomea halkoa.

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page