Skip to Content

View Geocache Log

Found it kvicksand found Klockan är 3

Sunday, 06 March 2016Värmland, Sweden

Jaha, denna loggades av en ren slump kanske man skall säga. Jag och Nakuicha var lite cachingsugna och tänkte logga lite klockor, några som bägge av oss fortfarande hade ologgade. Sagt och gjort, jag åkte och hämtade upp henne vid hennes hemkoordinater och sen bar vi iväg. Jag ville logga zebran, så den började vi med för det var smidigast att åka åt det hållet. Den var en lätt match och vi fortsatte sedan vidare. Ett kort stopp vid en myst som jag hade loggat men inte N. Sen kom vi till en annan myst, som N loggat men inte jag, och denna hittades också utan problem... det här gick ju toppen.

Ju längre närmare klockorna vi kom, destu sämre väg blev det och strax efter kl 3 tog det helt stopp. Min bil är både stor och ganska stark, så hitintills har det mesta gått bra, men här gick vi ner i snön och satt som berget. Efter lite tappra försök att få fäste under däcken igen så var det bara att ge upp och ringa en livlina. Jag, som inte känner så många här, ringde den jag känner, dvs CO. Tyvärr var du redan på jobbet och kunde inte åka, såklart. N har en far med traktor, men har var i Karlstad... jaha... där står vi nu, så vad gör vi? Tja, vi är ju inte tjejer utan en anledning, klart att vi löser detta.
N ringer sin livlina... som sjävklart kommer till undsättning, bara han samlat ihop lite vi kunde behöva först. När vi satt och väntade på att vår kära kamrat Gerdoman skulle anlända och få loss cachemobilen svarta faran ur snödrivorna igen, så satte vi oss i bilen och tackade högre makter för att internet fanns. :-) Lever man på 2000-talet är det ju såna saker man blir glad över.
Sen, efter en stund säger N, - Jag tror att klocka nummer 3 bara ligger några 20-tal meter härifrån... jaha, tänkte jag.. den har jag rättade koordinater för, men inga som ligger i gpsen, så jag hade ingen aning. Hon hade loggat den förut och tyckte att hon kände igen sig. Sagt och gjort, jag tyckte att vi absolut kunde försöka sök efter den, vi hade inte så mycket annat för oss, bortsett från att surfa då. Bara att bege sig uppför och söka på ett ställe som såg ut som hinten beskrev, och efter en liten stund fann jag den mycket riktigt, väl kamouflerad. Gött.... det blev en liten tröst i det abrupta slut/början på dagens äventyr. När denna nu var loggad och vi var tillbaka i bilen kom vår hjälp till undsättning, och även om han också körde fast på vissa ställen, fick vi efter bra samarbete och mycket vilja bort bägge bilarna, lyckades backa några meter i taget, tills vi skottade fram ett ställe där vi kunde vända bägge bilarna, och sen var det bara framåt och tillbaka till lite bättre vägar igen.
Som sagt, även om jag älskar min gamla bil, så blir nästa bil en med 4-hjulsdrift och högre markfri gång. Men fram till dess håller jag mig nog på lite större vägar som jag vet att jag kommer fram på. Resterande klockor får helt enkelt vänta tills vädret blir lite mildare och vägarna dit mer färdbara. Tack iallafall CO för denna, och för alla andra klockor som hållt mig sysselsatt under dygnets alla timmar. Jag har vissa fördelar med att jobba natt, det måste jag säga.

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page