Skip to Content

View Geocache Log

Attended Diederikus attended |OFZE2017| 10th anniversary

Sunday, 12 November 2017Flevoland, Netherlands

Deel 2/2
Door mijn late aanmelding had ik geen lijst met nieuw uitgekomen caches in Flevoland. Degenen die dat wel hadden begonnen ijverig te puzzelen. Waarna ze langzaam één voor één van het terrein verdwenen.

Op een tafel stonden een aantal tb's van formaat uitgestald. Een defecte schotelantenne, een kapotte stofzuiger en een lege bierton, dat soort zaken. Ik begrijp dat deze van event naar event reizen, want in een geocache passen ze niet. Verder lag er een map met een tiental A4-tjes erin met daarop de codes van tb's. Deze codes werden continu gefotografeerd. Er stond een minuscuul icoontje naast, zodat je bijna kon zien welke tb het was.

De outfit van de bezoekers was ook zeker de moeite waard. De geocachinggemeenschap wil zich graag uitdrukken, en doet dat met mededeelzame T-shirts. Er waren veel wandelende dog tags die zich volop lieten discufferen. Wat is trouwens de Dirtbag Geocaching Society?

Af en toe werp ik een trefwoord op papier. Ik heb een nieuw mouwloos jasje met een stuk of dertig zakken erin, en ben weer constant op zoek naar mijn pen en notitieblok.

Er is een vragenuurtje ingelast tijdens welk er vragen gesteld kunnen worden aan de reviewers. Dat valt helaas een beetje in het water. Er wordt gevraagd wat een letterbox is, en Diogenes begint aan een enthousiast verhaal. Daardoor kunnen de puzzelaars elkaar natuurlijk niet meer verstaan, en voeren ze het volume op. Nou is de organisatie ook niet van gisteren, dus de versterker van Diogenes wordt eveneens wat harder gezet. Dat laten de puzzelaars natuurlijk niet op zich zitten, dus er ontstaat al snel een wapenwedloop die eindigt in een gezellig pandemonium waarin niemand elkaar meer kan verstaan. Ik vermaak mij intussen kostelijk.

Als ik rondkijk zie ik verwarrend veel Barny lookalikes. Een dikke pens met een hoog voorhoofd komt toch vaker voor dan ik vooraf gedacht zou hebben. Het feit dat geocaching een actieve bezigheid is wordt niet weerspiegeld in het profiel van de gemiddelde beoefenaar.

Ik kom diverse bekenden tegen. Tot nu toe ben ik erin geslaagd bij GeoBertus onder de radar te blijven en heb zijn brug der zuchten tot op heden kunnen vermijden. Maar nu hij het mij zo op de man af vraagt kan ik er niet meer omheen. Ik heb heel wat afgezucht bij de caches van GeoBertus en de omineuze naam van deze cache doet mij het ergste vrezen. Enfin, ik zal er nu aan moeten geloven.

Ik zie ergens een Kikker springen, maar die blijkt net zo goed in zoeken als in (zich) verstoppen. Het duurt een hele tijd voor ik hem weer ontdek.

Op een gegeven moment arriveert de nestor van de vaderlandse geocachecommunity. Of misschien is stentor een betere omschrijving. Hoewel stentor? Hij klinkt eerder als een countertenor. Zodra hij klaar is met aap wat heb je mooie jongen spelen spreek ik hem aan. Het is toch altijd weer bijzonder om te ontdekken dat een virtuele figuur ook daadwerkelijk blijkt te bestaan. Hij blijkt zich inderdaad tot het schaap in wolfskleren te ontpoppen, die ik altijd had gedacht dat hij zou zijn. Leuk om hem na al die jaren eens in levende lijve te ontmoeten.

Voor ik er erg in heb is het alweer drie uur, en moet ik op huis aan. De tijd vliegt als je plezier hebt.

Tijdens het lopen naar de auto kom ik langs allerlei stapeltellende groepjes die uitgebreid staan te oreren. Terwijl ik door Dronten rijd zie ik links en rechts allerlei groepjes cachers in de weer. Op een gegeven moment zie ik een mevrouw in camouflagepak in een verkeersbord klimmen. Terwijl ik omkijk rij ik bijna het struikgewas in van het lachen.

OFZE, mijn complimenten voor de organisatie. Hier is ongetwijfeld heel veel tijd in gaan zitten. Bedankt voor het organiseren, ik heb vandaag genoten!

infoA Mega-Event cache is similar to an Event Cache but it is much larger. In order to qualify as a Mega Event, the event cache must be attended by 500+ people. Typically, Mega Events are usually annual events and can attract geocachers from all over the world.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page