Skip to Content

View Geocache Log

Attended rogernordin attended Träff i Skärgården

Saturday, 01 September 2018Stockholm, Sweden

Snart efter att båtturen blev publicerad så skapades även eventet ute här. Ett tag undrade jag om EO skulle hänga kvar och ta sig tillbaka själv, men i sista stund justerdes eventtiderna för att passa alla oss andra att delta.

Det var riktigt trevligt att träffa alla dessa trevliga människor här ute på ett fantastiska ställe!

Tack MrZaibot för att du skapat detta event, och gjort vår underbara hobby möjlig! TFTE!!

En virtuell tur ut i skärgården med mystiskt avslut

Idag var den andra skärgårdsresan som Knatos hade arrangerat ut i skärgården, där 60 glada och trevliga geocachare hade bokat upp sig för en tur ut från Stavsnäs med båttaxi ut till Stora Alskär. Vidare i år hade en annan sådan resa arrangerats till en annan virtuell cache som släpptes tidigare, och det hade varit ett mycket trevlig tillställning. Kul att träffa så många välkända ansikten som inte är från Stockholmstrakten!

Även denna gång hade ett event arrangerats av en av deltagarna, MrZaibot hade fixat ett sådant ute på Stora Alskär. Två T5or alltså, inte fel alls. Denna lördag fanns ett annat traditionellt återkommande event, MMDO 2018. Med två intressanta event för dagen bestämde BeholderX och jag att ta en snabbvisit till MMDO efter båtturen, och så blev det också. Peter-tvm och Kelling33 hörde av sig och därmed blev vi en full bil.

Målet var att köra direkt ut mot Värmdö och kika på främst några multis. Vi började med Skörbjugg 2013, som jag hade lagt på todo-listan sedan förra turen till Stavsnäs, men då prioriterade vi andra cacher. Här flöt det på bra, och vi fick besöka några riktigt sevärda platser. Siggesta gård var en trevlig bekantskap, hit kan jag tänka mig åka igen nästa sommar! Vid finalen hittade vi snabbt cachen, och blev de första att logga den i år.

Efter att ha loggat Skörbjugg 2013 så plockade vi några traddar vi passerade och sedan rullade bilen vidare mot Vintage - Hangmans Cliff. En riktigt gammal multi från 2005, som hade arkiverats 2007 p.g.a. en teknikalitet, men sedan återuppstått i ny form. Det är alltså originalburken/loggen som finns där också, så det blev en "douple dipping". Med vägbom som såg ut att vara i färskt bruk blev det ca 2 km vandring till cachen.

På vägen passerade vi Execution at Stickelsberg, Värmdö en cache som påminde oss om ett rysligt ställe, där "häxor" avrättats 1600-1826, och där brännmärken ännu kunde ses på de kala klipporna. En påminnelse om hur primitiva vi människor egentligen kan vara. Cachen hittades raskt, och vi knatade mot multins start. Här var det BeholderX som lade fingrarna på rätt objekt, och det var i prima skick. Vi rörde oss mot finalen, och där såg vi raskt ett objekt som stämde in med attributen. Där fanns också burken! Bara att gå någon kilometer på väg tillbaka då! Väl tillbaka passade vi på att logga två välgjorda traddar, innan vi rullade mot Stavsnäs.

Strömmabron besöktes på vägen, och vi anlände vid Stavsnäs 25 minuter innan avgångstid, där vi passade på att fika lite med kaffe och bullar, och mingla med den folksamling av geocachare som hade anlänt. Sedan blev det att kliva ombord, och även om färden ut blev något längre denna resa, så gick den ändå på ett kick. Vid St Alskär lade båten till på sidan med klippor, och vi möttes av ett långsträckt underbart landskap med klipphällar! Ca 200 meter blev det att gå till GZ, där det fotades och sedan minglade vi kring Mr Zaibot, innan det blev återfärd.

Väl tillbaka vid hamnen tog vi adjö till de andra, och satte kursen mot MMDO 2018. Vi kikade på några av de lösta mystarna i bilen. En löstes, men låg rätt off. På plats slog vi oss ner och löste en fredrikr-myst som bara låg 250 meter från eventplatsen. Flyt! Någon i gänget var nämligen väldigt sugen på att logga en nysläppt cache i Botkyrka kommun, så därav ansträngningen. Själv passade jag på att fika lite också. Ut och logga och sedan rullade vi hemåt, rätt nöjda med dagen!

Glada evnetdeltagare på väg ombord för färd ut

Additional Images Additional Images

infoAn Event Cache is when local geocachers and geocaching organizations designate a time and location to meet and discuss geocaching. After the event happens the cache listing is archived.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page