Skip to Content

View Geocache Log

Found it Rietriikka found Takas Pärnältä Lykylle 9; Huhmari-hiihto

Wednesday, February 4, 2015Finland

FTF@ 19:12 ja tarinahan menee näin...

Oli oikein mukava talvi-ilta ja loistava hiihtokeli eli eikun hiihtelemään. Lykyltä läksin ja pärnän suunnilla kävin kääntymässä. Siinä vähän matkalla ihmettelin, kun metsässä oli paljon lumikenkien ja suksien jälkiä, et eipä oo ennen tommosia ollu. Mukava lenkki siitä tulikin ja vähän reilu 17 km tuli sivakoitua. Lykyn parkissa olin suksia auton peräkonttiin heittämässä, kun häly pärähti. Aivan käsittämätön tuuri! Hirveellä kiireellä valkkasin yhden kätköistä ja läksin sitä kohti ajelemaan.

Eipä mulla siinä vaiheessa järki sit vissiin enää pelannu, et ladun varrellahan nää tietenkin on.... Kartasta vaan katsoin, että tuohonhan menee tie ihan viereen, et ajanpa tästä. Noh, eihän sitä tietä ollu sit aurattu sinne asti. Matkaa kätkölle 250m ja sukset takakontissa, no problem! Minä hiihdän sinne!

Hyppäsin autosta ulos ja aloin suksia takakontista kaivelemaan. Siinä vaiheessa jotenkin tajusin, et hei.... tossa on joku teltta ja autoja, armeijan autoja ja puhettakin kuuluu läheltä. En siinä sen enempiä ehtinyt asiaa miettiä, kun kuului möreä ääni : MIKÄ MIES? Mulla sydän suurinpiirtein pysähtyi ja pienellä äänellä siihen vinkaisin, et hiihtäjä. (keskellä metsää, jossa ei siis oo latuja lähimainkaan...NOLO!!)

Soltut siihen et, ai jaa.. Sieltä tuli muutama sotilas pyssyjensä kassa kohti ja siinä vaiheessa miekin sen verran tokenin, et uskalsin kysyä, et voiko täällä olla? Joo voi, mut sinua saatetaan ampua. SIIS MITÄ?? Onneksi se sotilas jatkoi nopeasti, että siis paukkupanoksilla. NO HUH! Nää sotilaat osoittautuivatkin oikein mukaviksi tyypeiksi ja siinä tovi rupalteltiin. Pakkohan se oli miunkin lopulta myöntää, että geokätköähän mie siis oikeesti oon tuonne metsään menossa hakemaan. Vielä kerran varmistin, et onko se ihan ok jos sinne menen. On, on, kuhan et säikähdä jos ne sinua ampuu.... vaikka pitäis niiden kuulemma ensin varmistaa, millä asioilla siellä liikun.

Noh, en varmaan näyttäny YHTÄÄN typerältä (sekopäältä) kun suksineni läksin siitä sinne umpihankeen. Onneksi siellä oli sotilaiden tamppaamia jälkiä, niin niitä pitkin oli ihan hyvä hiihdellä. Ainoa ongelmahan oli se, että noissa luistelusuksissa ei paljon pitoa ole, niin ihan täysin käsillä kiskoin itteäni eteenpäin. Ja sehän se kans näyttää toooosi fiksulta touhulta...

Sitten yhtäkkiä tajusin, et ei perhana, tässähän on ympärillä kymmenkunta sotilasta. Mahdollisimman nopeasti siitä ohi vaan sivakoin ja kiitin onneani, että oli pimeää. Ehkä ne ei tunnista minua jos joskus jossain vastaan tulevat. Ja homma eikun parani, kun vastaan tuli ylämäki... noh, pitoa ei ollu, niin sukset käteen ja rämpimään. (tässä vaiheessa ne viimeisimmät sotilaat siis vielä näkivät minut!) Matkaa oli kätkölle enää alle sata metriä, niin en muuten takaisinkaan kääntyny. Sentään FTF kyseessä.

Mikä ihana fiilis, kun se vihko oli tyhjä. JEE!!! Pikkasen onnea tosin lannisti se latu, joka näkyi siihen kätkölle... mut mitäs pienistä.Ja sit eikun takaisin.

Aattelin, et eihän tässä enää mitään ole ja tulin taas siihen jälkimmäisten sotilaiden kohdalle. Silloin kajahti huuto: MIKÄ MIES? ja mie piipitin, et hiihtäjä,hiihtäjä!! En tienny et kuolisinko naurusta vai häpeästä. Onneksi loppumatka sujui ilman välikohtauksia ja pääsin ehjänä (ilman yhtään ammuttua laukausta) autolle. HUH!!

Mut voin kyllä ihan rehellisesti ja käsi sydämellä sanoa, että tämä ftf tulee jäämään ikuisesti mulle mieleen. Kiitos tästä ja FAVO

This entry was edited by Rietriikka on Wednesday, 04 February 2015 at 19:08:37 UTC.

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page