Skip to Content

View Geocache Log

Found it Bamse & Brakar found Bertelsmyråsen #16

Thursday, 13 December 2012Buskerud, Norway

Torsdag overlot Bamse & Brakar Jule-Drammencachingen til noen andre og prioriterte heller sesongens første skitur. Helt slipp på adventscachingen kunne vi imidlertid ikke gi, og Bertelsmyråsen hadde vært krysset av på kalenderen i noen dager allerede.

På vei ut døra skal besluttsomheten settes på prøve for første, men slett ikke siste, gang denne dagen. Pling - Jule-Drammen #13 publisert. Men nei, de har sikkert ikke snø i Mjøndalen... ;) Kursen ble satt mot sjøen og langs nordsiden av Drammensfjorden. Ved Kjekstad golfklubb hadde vi en enorm parkeringsplass helt for seg selv, skiene ble plukket ut av posen og Swix Blå tryllet frem fra kofferten.

Tilbake i bilen, spenne på smørekjøringsbeltet (i tilfelle). Finne frem hanskene, høyrehånden først. Selvsagt Bjørn Dæhlies kolleksjon, gode hansker er viktig. Deretter venstrehånden. Dagens første tabbe er et faktum. Enda en høyrehanske, billig markadrit. Kan ikke snu nå, hanske tvinges på venstrehånden. Det som skulle vært ut blir inn, det som skulle vært inn blir ut. Sånn er det bare.

Dermed var alt klart. Første innskytelse ble fulgt, kursen lagt mot nærmeste jorde. Kart over golfbanen. Litt lenger bort, et fotturskilt for Kjekstadmarka som pekte mot klubbhuset. Magefølelsen blir skrinlagt, kursen lagt om, skiene fortsatt over den ene skuldra. Gjennom en bom, her må vel skiløypa snart dukke opp? På veien er det ikke mulig å gå (på ski), i hvertfall ikke om skiene skal ha håp om å overleve turen.

Til venstre dukker noe som kan ligne på en trasé opp. Dyrespor, ingen skispor. Her går det i hvertfall ann å spenne på seg skiene,. Fiskebein opp bakken, plutselig befinner vi oss på hull 7. Ingen skispor i sikte. GPSen blir konsultert, skal være en sti lenger fremme. Den bør det være mulig å komme inn på, kanskje er det her de har kjørt opp det berømmelige skisporet...

Skog. Skog, skog og skog. Og stein. Og stubber. Dette går ikke, snu og heller prøve en mer direkte kurs. Mer skog, helt ufremkommelig. Skiene av og opp på skuldrene igjen i det vi trenger oss gjennom tett underskog. Vi har allerede vært på tur en halvtime, litt til nå så har Bamse egentlig fått en helt grei tur.

Tilbake på veien. Fortsatt ingen skispor. Lagerbygning med det som ser ut til å romme anleggsmaskiner. Følge veien, nærmer seg en bue tilbake mot bilen. Tur over, nytt forsøk fra Dikemarksiden en annen dag. Endelig, et skitråkk langs veien. Skiene spennes på og vi prøver litt til. Det heller sterkt, det er lite feste i snøen og flere steder sklir jeg nedover på tvers.

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page