Skip to Content

View Geocache Log

Found it skogslopare found Klockan är 10

Friday, 27 November 2015Värmland, Sweden

{*FTF*} 01:09
Dygnet hade börjat om ungefär då vi var klara med de "säkra" cacherna. Vi (jag och bagheera48) hade ställt oss lite tillbakadraget med utsikt mot det förväntade draget av FTF-konkurrenter och med nosen i framriktningen beredda att åka åt vilket håll som helst. Vi hade fått gott om tid eftersom det trots vissa problem gick snabbare än föväntat med de tidigare gömmorna. Tvärtemot brukligt vid våra mer omfattande räder hade vi varken smörgåsar eller kaffe med oss, så vi fick använda tiden till att diskutera tidsangivningen för de funna cacherna och spekulera över de resterande.
Allt som oftast tyckte vi oss se bil(?)-ljus bakom skogen över vägen, men inga bilar dök upp. Kanske var det så att att vårt mörkerseende efterhand förbättrades efter längre tids väntan i mörkret.
Rätt vad det var så var det bara minuter kvar tills koordinattid och vi satt på helspänn med apparaterna beredda och korpgluggarna uppspärrade.
Då vi visste varåt gav vi oss iväg. Över sjön var det svart så konkurrenterna lyste(?) med sin frånvaro och vi i eget ljus letade ensamma mot målet.

Här kommer jag att tänka på en historia om en gammal skogvaktare. Varje dag innan arbetet tittade han på en lapp i sitt skrivbord.
Där stod skrivet: Långa barr = Tall; Korta barr = Gran.

På plats letade vi oss in i skogen men utan skogvaktarens visdom. Efter förnyad titt på tipset uppenbarade sig gömman. Och där var loggen tom och vi fick vår efterlängtade FTF.
Den här gömman får en Favoritpoäng eftersom den och upplevelserna då vi sökte den innehöll många av cachesökandets goda ting.

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page