Skip to Content

View Geocache Log

Didn't find it swerasnym couldn't find Roll-On

Friday, June 5, 2015Västerbotten, Sweden

Vet inte om DNF, eller är 100% rätt sak att logga för mitt äventyr fram till denna cache, men det är det närmaste jag kan komma men här kommer min logg.

(Om någon är intresserad av att logga denna cache imorgon mellan kl. 10 och 12, eller någon gång efter kl. 18 under måndag till torsdag nästa vecka får ni gärna bjuda in mig också via mail).

Eftersom denna cache ligger så pass nära där jag är uppväxt, och eftersom jag varit vid platsen för ett av stegen tidigare så var det självklart att åka direkt (efter att ha kastat ned ustningen i ryggsäcken). När jag kom fram till parkeringen med mopeden och såg två bilar insåg jag att jag inte var först på plats, men med lite tur kanske jag skulle kunna få lite hjälp på traven.

Så jag följde stigen från parkeringen, [b] vilket man INTE ska göra (parkera här men gå tillbaka till den asfalterade vägen, följ den mot Bagggböle och ta vägen ner vid busshållplatsen förbi det bruna huset i stället)[/b] trots att jag någon stans i bakhuvudet mindes att det skulle gå att leda en cykel upp från strandpromenaden här längs efter en stig. Plötsligt tog stigen bara slut och jag insåg att jag hade hamnat vid älvskanten utan att hittat vägen ner... Så jag gick till baka upp för stigen en bit innan jag tappade bort den och valde att bara gå rakt upp för slänten tillbaka till mopen (och bilarna). Trött som jag bar så tänkte jag att "stigen" bara hade vuxit över i någon korsning så jag följde den ner igen och mitt trötta huvud tycktes se den "rätta" vägen fram.

Efter att ha korsat en ravin, trampat ner i vattnet 5-6 gånger så byxorna var blöta upp till knäna, tappat bort en handske och i allmänhet slagit mig fram genom 400 meter av T3.5 - 4 terräng till snårskog så och efter ett tag bara velat hitta strandpromenaden för att gå tillbaka när jag till slut såg ett ljus. Bokstavligt talat så såg jag ett ljusare parti i skogskanten! Ett parti med liljekonvaljer bredvid och precis vägen ned till strandpromenaden i ett mycket bättre (och bredare) skick än vad jag mins den från när jag gått upp här senast. Med andan i halsen tog jag mig upp och gick mot cachen. Hittade första steget (utan att veta att jag kommit rätt)och konsulterade gps-en i telefonen för att hitta det. OK platsen är 20 meter här ifrån, så jag gick följde telefonen och hittade tillbaka.

I tron att det var ett steg mer i denna cache (p.g.a. trötthet och ytterst dålig läsförståelse) så "insåg"jag att jag redan hittat detta obefintliga steg och gick tillbaka 20 meter, bara för att irra runt 5 minuter till tills jag hittade första steget för tredje gången. Läste instruktionerna korrekt och begav mig mot nästa steg. Efter att ha besiktat steget så valde jag att inte försöka mig på detta ensam, trots att jag hade all utrustning som skulle krävas för att ta mig dit. Men eftersom klockan var 0130 tiden på kvällen, och framför allt när jag var så trött som jag var kändes detta som det klokaste beslutet då jag inte ville riskera att något gick fel här.

Så jag gick tillbaka efter vägen (som kan klassas som T1.5) till mopeden och körde hem med bara en handske, satte mig ner för att skiva denna logg 2.5 timmar efter att jag begav mig av mot cachen.

Trots att jag blev snuvad på att logga cachen denna kväll, så måste jag ge den en favoritpoäng ändå, eftersom cachen verkligen är unik och jag garanterat hade givit den en favoritpoäng även om jag lyckats ta mig fram till cachen.

TFTC!

This entry was edited by swerasnym on Friday, 05 June 2015 at 01:39:36 UTC.

infoA multi-cache ("multiple") involves two or more locations, the final location being a physical container. There are many variations, but most multi-caches have a hint to find the second cache, and the second cache has hints to the third, and so on. An offset cache (where you go to a location and get hints to the actual cache) is considered a multi-cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page