Skip to Content

View Geocache Log

Write note Bamse & Brakar posted a note for Bertelsmyråsen #16

Thursday, 13 December 2012Buskerud, Norway

Forts...

På tide å hente skiene, rope inn Bamse og sette kursen mot Stordammen. Slår meg plutselig at det har vært underlig stille en stund. Hvor er han egentlig? Trolig må han ha støtt på noe vilt, en rådyr eller elg. I sommer havnet vi inne på et kubeite hvor han insisterte på å slikke samtlige kuer rundt mulen før vi kunne gå videre. Vilt har det med å være mindre tolerante overfor slik adferd...

Heldigvis er han aldri lenge bort av gangen, så vasser tilbake til skitraseen og venter der. Tiden går imidlertid og begynner å bli bekymret. Går tilbake inn igjen, prøver å følge sporene, men mister dem. Følger kanten av en pynt, roper og plystrer. Kun skogens vanlig lyder i retur. Et fly. Tog som tuter på Spikkestadbanen. Brukbart med batteri på GPSen, men har mer nytte av hodelykta akkurat nå. Den har imidlertid et oppladbart batteri med begrenset kapasitet, så lyset blir slått ned på nest laveste nivå. Kan ikke vase rundt i skogen. Tilbake til skitraseen.

For å holde varmen blir skiene spent på og jeg går frem og tilbake en stund mens jeg roper og plystrer med jevne mellomrom. Tyst, ingen respons. Får gå inn en gang til, gjøre et nytt forsøk på å følge sporene. Der, han har plutselig snudd og tatt ut i en annen retning under en stor gran. Sporene leder meg i en stor U. Tilbake til skitraseen, ca 100 meter lenger opp enn der vi gikk inn til cachen. Ingen spor på andre siden av traseen.

Det har gått tre kvarter. Hvor har han gått? Er stresset nå, trenger noen å konferere med så ringer Piapelsen. Hun og Geirason tilbyr seg å komme utover, i mellomtiden blir vi enige i om at jeg skal gå mot bilen for å se om han har gått dit.

Det går imidlertid to hundespor mot Dikemark, begge er ferske og fra store hunder. Litt usikker på om det gikk ett eller to spor da vi gikk oppover tidligere, så velger å følge det. Etter 500 meter går ski- og hundespor inn i skogen, kanskje for en rast tidligere på dagen, og jeg velger i stedet å snu.

Så, glede. En kilometer/halvannen på nedsiden av cachen, er det en som har hørt ropene mine og kommer meg raskt i møte. En kjapp klapp før jeg finner frem telefonen for å avlyse leteaksjonen. I mellomtiden synker Bamse sammen og graver hodet ned i snøen. Opp, tusler over traseen. Ned igjen. Ved bena mine denne gangen. Han har vært borte i godt over en time, har tydelig stresset og er sliten. I hodet så vel som kroppen.

Etterhvert kommer vi oss på bena og Brakar ploger rolig nedover slik at Bamse kan trave ved siden. Stordammen får være Stordammen nå, det samme med Aidan's Drapet på Klemmetsrud.

Skal vi oppsummere ble det en lang, første skitur denne sesongen med både opp- og nedturer. Det var intet mindre enn passende at vi kunne følge skitraseen hele veien ned og gli rolig ut på parkeringsplassen. Rett ved bilen, på stedet jeg opprinnelig tenkte å starte turen. Men valgte bort.

Sånn er livet. Og noen skiturer. Neste gang skal jeg ta med meg både høyre- og venstrehansker. Og velge skitraséen fremfor hull 7. Hva med Bamse? Han får nok en ny mulighet til å gå seg bort...

...men gjør det ikke!?

Til tross for at turen ikke var like hyggelig hele tiden fortjener cachen et favorittpoeng. Ja til flere skicacher! :)

En sliten Bamse

Additional Images Additional Images

En sliten Bamse En sliten Bamse

Helt ferdig, faktisk... Helt ferdig, faktisk...

Endelig et bein å hvile hodet på Endelig et bein å hvile hodet på

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page