Skip to Content

View Geocache Log

Write note Bamse & Brakar posted a note for Bertelsmyråsen #16

Thursday, 13 December 2012Buskerud, Norway

Forts...

GPSen igjen konsultert, veien krysses og et skitråkk i riktig retning blir fulgt noen meter. Parallelt, 30 meter overfor, går veien. Eller...?

Det forjettede land, den oppkjørte skiløypa var virkelig her. Kan ikke gi seg riktig enda. Det er varierende snøforhold innover i terrenget, men en deilig følelse endelig å kunne gå på ski. På riktig. Puristene vil sikkert protestere her, men med hund i løypa er det greit å velge ski som ikke kutter av beina på den firbeinte skulle uhellet være ute. De smale plankene trives best i preparert løype, basta.

Skøyte litt, diagonalgang. Staking. Deilig. Men snøforholdene er ikke de beste, og en kikk på klokka viser at Lucia-eventet ikke så langt unna startet for 2 minutter siden. Det er satt opp til å vare en time, snur vi nå kan vi rekke det.

Nei, nå er vi her. Det blir riktignok en lenger tur enn planlagt når vi klarte å rote bort så mye tid til å begynne med, men går vi litt til kan vi i verste fall ta Stordammen og gå ned igjen derfra. Litt lenger opp, et kryss. Bertelsmyra står det. 2 km. GPSen viser at det stort sett er oppover fra nå, men nå er vi her. Det er bare å gå på.

Etter å ha svingt ut fra noe som ligner på en parkeringsplass endrer terrenget seg. Vi kommer inn i en trang kløft, og her er det mer snø. Endelig skikkelig gode snøforhold. Oppoverbakkene går som en lek, Bamse traver ivrig ved siden av. Svinser så litt hit, siden litt dit.

Ved "krysset" inn til Bertelsmyråsen går det tydelig fotavtrykk inn i skogen. Skiene får være på litt til, men snart må de av. Bamse lunter i forveien, mange spennende spor som må sjekkes ut. Brakar har kun øyne for de sporene som leder mot der cachen bør befinne seg. Skiene blir plantet i snøen. Det første tegn til cachen er et rødt pyntebånd som stikke opp av snøen. Pyntebåndet blir tatt opp for senere å kunne kastes, men i det det løftes følger det med en liten pakke. Med påskriften 3TF og konturene av en marsipangris. Et blikk skrått opp i juletreet. Enda et rødt pyntebånd. Og en boks. Cachen. Målet.

Loggboka viser at vi er fjerde besøkende. Første besøk var dog en Co-FTF så jeg puttet 3TF-gaven i lomma med god samvittighet og tar med meg en lakris-twist bort til pynten for å sjekke utsikten. Dere som tror at lakris-twist fryser; jeg kan nå fortelle at dere tar feil. Var innstilt på en dyr tannlegeregning, eller i hvertfall en langdryg tyggeprosess, men konfekten var fortsatt myk og fin.

På tide å hente skiene, rope inn Bamse og sette kursen mot Stordammen. Slår meg plutselig at det har vært underlig stille en stund. Hvor er han egentlig? Trolig må han ha støtt på noe vilt, en rådyr eller elg. I sommer havnet vi inne på et kubeite hvor han insisterte på å slikke samtlige kuer rundt mulen før vi kunne gå videre. Vilt har det med å være mindre tolerante overfor slik adferd...

To høyrehansker

Additional Images Additional Images

To høyrehansker To høyrehansker

Et rødt pyntebånd i skogen... Et rødt pyntebånd i skogen...

...i andre enden, opp av snøen ...i andre enden, opp av snøen

Skatten (bitte liten spoileradvarsel) Skatten (bitte liten spoileradvarsel)

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page