Skip to Content

View Geocache Log

Found it BeholderX found Puzzle Z24

Saturday, 12 January 2019Värmland, Sweden


Datum: 2019-01-11 - 2019-01-13
Resa: Från Stockholm till Karlstad/Filipstad/Molkom
Uppdrag: Logga pussel-serien i Molkom
Medcachare: rogernordin, L8P1, mikano66, ma_uer, Clownslayer, Micke70, lingonet loggade som T0VIII när vi team-loggade
Väder: Uppehåll och klart, varierade mellan 4-10 minusgrader


Planeringen:
Fick nys om en ny pussel-serie i Molkom innehållandes alla 81 d/t-kombinationerna för ett par månader sedan och då var det bara till att sätta sig ner och börja pussla. Snart var vi ett gäng som arbetade på och började planera in ett datum då vi alla skulle kunna dra iväg och köra serien. Detta var första lediga helgen då alla kunde och slutformationen på vilka som skulle hänga med fastställdes, ytterligare cacher lades till listan och planering utav övriga cacher finslipades. Sedan var vi redo för att åka.

Resan som helhet:
Fredag efter jobbet kom rogernordin och hämtade upp mig hemma. Sedan blev det en kort vända till Rotebro station där även L8P1 och mikano66 hämtades. Därmed var våran bil fylld och resan västerut mot Värmland kunde ta fart. Efter lite käk och några kortare loggningar kring Örebro tog vi fart mot Kristinehamn där vi mötte upp den andra bilen som åkte ifrån södra Stockholm. Det sista utav fredagskvällen ägnade vi till att logga lite i Karlstad, förstärkta utav lokalborna Nevelyn_Gorgora samt gunnarlj på två cacher, innan vi skiljdes åt och tog sömn och laddande inför den stora lördagen.

Lördagen var själva huvuddagen på resan för det var nu vi skulle dra till Molkom och köra hela D/T-matrisen på ett dygn. Runt halv nio möttes vi upp vid den första burken på serien och sedan var det bara till att köra järnet. Det gick lite trögt i början men sedan rullade det på väldigt bra. Vi mötte även ett gäng norrmän som var ute i samma ärende som oss. En hel del snö i skog och mark vilket gjorde det lite extra besvärligt ibland men för det mesta störde det inte nämnvärt. På något håll låg det fällda träd så vi fick promenera och de som inte hade fyrhjulsdrift fick vara lite extra försiktiga vid körningen. Vi hade en välutrustad bil så det var ingen loggning som ställde till några större problem. En cache hittade vi inte men fick efter kontakt med co klartecken på att lägga ut en ny burk. Riktigt nöjda kunde vi vara när hela serien var gjord och sedan var det bara till att köra vidare på listan.

Resterande loggning blev lite blandat mellan spontana stopp, planerade stopp, bra D/T, högterrängare, UE, cacher med favoritpoäng. Tur att vi laddade med pizza inför kvällen. Efter ett tag vek lingonet av, vi andra körde vidare, senare så vek min bil av medan några körde på lite extra in på natten. Då vi befann oss i Eskilstuna strax efter midnatt under färden hemöver passade vi på att göra ett stopp för att logga en multi och få dagens cache gjorde även för söndagen. Sedan var man bra trött och nöjd när man kröp upp i sängen någonstans runt 01:30 på söndagen. Det hade varit en både fartfylld och rolig helg i goda vänners lag!


Cachen:
Som det har pusslats. Det är nog så ögona går i kors mer eller mindre. Men det var det helt klart värt. Väl ute i skog och natur vållade de flesta inga större bekymmer. Ibland fick man ta med något ifrån bilen för att kunna utföra loggningen och ibland inte. Några T1:or var väl dolda med tanke på snön.

Vill rikta ett stort tack och bock till co för butten!

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page