Skip to Content

View Geocache Log

Found it Nakuichia found Ställberget 2.0

Sunday, 07 February 2016Värmland, Sweden

Efter en lång och extra slitsam vecka på jobbet är det skönt när helgen kommer så man kan slappna av med besök hos syster och sedan ta en cachingtur på söndagen. Idag blev det lite olika jag cachade med. Dagen började med att Geardoman kom och hämtade mig utanför lägenheten. Men men innan vi kunde börja dagen skulle han tanka! Att han aldrig lär sig att tanka dagen innan eller innan han ska hämta upp någon, men men, man ska väl inte klaga när man får skjuts egentligen. :p

Det var soligt och fint då vi parkerade vid parkeringskoordinaterna och skulle bli så ett tag till iallafall. Geohunden Otto som oftast är med var riktigt glad att komma in i skogen snabbt, för ute på parkeringen var det halt pga av den dumma isen men iskogen är det snö och mossa som han kunde springa på. Vi började gå glada i sinnet lite oroliga för terrängen då tidigare loggar angav att det kunde vara riktigt jobbigt ibland och även mycket blött. Både Geardoman och jag hade fått för oss att det var längre till cachen ifrån parkeringen än vad det var, så vi blev glatt överraskade när vi såg att det egentligen inte var så långt. Vi gick först rakt in men upptäckte senare att det fanns en snitslad väg som ledde mot berget, så då följde vi den. När vi var nästan framme bara 25-35 meter kvar kom nog den jobbigaste biten en brant som vi var tvungna att klättra uppför för att komma fram, och stenarna och marken var täckt med blöt och halkig mossa så vi båda halkade en hel del innan vi kom upp, medans hunden både sprang upp och ner ett par gånger innan vi var uppe.

Väl uppe tog det inte lång tid att hitta burken och vi signerade den ganska tomma loggen med våra namn. När det vi kom för var gjort, gick vi en bit utåt för att kunna beundra utsikten, det är sakmligt nästan att man bor såpass nära dessa fina vyer man aldrig riktigt uppskattar dem förens man är uppe på dessa höjder. det var både det ena och det andra som fångade våra ögon här ifrån, något som vi inte kunde bestämma oss för var något vi såg på en åker nedaför, vi kunde inte bestämma oss om det var ett bilvrak eller en gammal ruin, men utan kikare kunde vi inte heller få svar på den frågan.

Efter vi beundrat utsikten och tagit några klunkar vatten var det dags att vända tillbaka mot Geardomans geobil, Otto var givetvis först iväg och visade vägen. På vägen tillbaka blev det en del prat om kommande event och en del planerade cacher. tillbaka vid bilen undrade Geardoman om det var okej om han kunde få ge sig på den närliggande cachen "Stenbron" ytterligare en gång efter en DNF senaste gången, då var gömman fastfrusen och han ville testa igen nu när det varit varmt ett par dagar i rad, Visst svarade jag och G tog då fram ett litet järnspett ifrån geobilen, jag tog hunden i koppel och G tog spettet. Dock så slutade det äventyret ytterligare i en DNF, trots att jag vet vart gömman är och att vi hade ett spett med oss gick den inte att få fram. Så vi återkomma igen!

Tack för detta lilla äventyr CO, vars gömmor många gånger berikat oss på flera sätt!

OttoLilla geohunden Otto på ställberget

Additional Images Additional Images

Otto Otto

Utsikt Utsikt

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page