Skip to Content

View Geocache Log

Attended ME5 attended ÖVVE - tredje sommaren

Sunday, 27 May 2018Värmland, Sweden

Lång och varm dag avslutades med event, som tur är kunde Team Jösse sätta sig i skuggan och inmundiga införskaffat mat från något pizzahak i stan. Jag hade planerat åka till våra grannars stuga i Hällefors för ett kvällsdopp, så stannade inte så länga. Men jag vill bara säga ett riktigt stort tack till arrangörerna av ÖVVE - det är väldigt roligt och trevligt ha något sådant ni närområdet, kommer gärna tillbaka om det blir nytt event nästa år!

Om dagen:
ÖVVE för tredje gången, i år satsade ME5 på att vara frisk och kry så deltagande kunde säkras. Sol & Asbj, som också ingår Team Jösse, kunde inte vara med, men 4-stärka åkte vi tidigt från Jössebygden för att vara med på cachesläppet. Vi antog att det säkert skulle bli någon mer serie i en led, och hade lite tankar på att vänta i närheten av Brattforsledens cachar, men valde av olika orsaker att åka in till stan. Det blev på så sätt lite magrare med FTF i år än det blev förra året för Team Jösse, då vi inte "teamade up" med de andra som körde race in i de extremt torra skogarna.

Men vi hade en jättebra dag ändå! Efter 4 FTF i längs skogsvägarna valde vi att styra kossan riktning stan igen, och åkte genom ut till en rolig liten "mystery" (Hide the key). Efter den åkte vi till den otroligt irriterande letterboxen (Blow my mind) som vi först inte hittade trots idogt letande - kontakt med CO bekräftade att vi var på rätt plats, men vi avsökte et stort område i fel riktning, och hittade den när vi återkom senare efter att den var FTF:ad 15-20 meter bort från nollan. Det var alldeles for mycket mygg då till att vi orkade genomföra, så den får blåsa vår hjärna någon annan gång - men vilken idé! I stället satsade vi på en 6:e FTF på Långbans Wherigo, och det visade sig vara värt all värme, stark sol och mygg - det ble en jättetrevlig runda i ett mycket vackert och lika mycket historiskt intressant område - hoppas verkligen folk tar sig tid till att gå den rundan, gillades skarpt.

Efter Wherigon beslutade vi oss för att inte lägga redan blåsa hjärnor i blöt för att prova oss på mysterier, utan vi åkte rund och loggade några av de mystar som johnta63 och jag löst i förväg innan eventstart. Efter eventet skingrades team Jösse - jag åkte vidare till vänner i Hällefors för ett kvällsdopp och de andra loggade någon ytterligare burk på väg hem.

En jättefin och varm dag - där jag definitivt skulle haft med kajaken med så många fina ö-cacher som släpptes. Stort tack till alla CO som lagt ner sig på att skapa jättefina cacher!

infoAn Event Cache is when local geocachers and geocaching organizations designate a time and location to meet and discuss geocaching. After the event happens the cache listing is archived.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page