Skip to Content

View Geocache Log

Found it Owe found Svart #5

Tuesday, 17 July 2018Värmland, Sweden

Ytterligare en varm och solig dag och man är kanske inte riktigt klok när man ger sig ut på en drygt milen lång cachingpromenad. Har försökt hitta den mest optimala vägen för att ta ”färg”-cacharna och Ormtjärn samt några andra längs vägen.
Parkerar vid ”Svart #1” och har vissa problem redan med den första. Men jag hittar den efter några minuter och sedan flyter det på där flertalet gömmor hittas i stort omgående. Utnyttjar till stor del hintarna men ibland är dom inte till så stor hjälp om hinten till exempel är ”tall” och jag står mitt i en tallskog.
I norra änden av Djäknetjärnen är den lilla vägen blockerad av en lastbil som håller på att släppa i fisk i sjön till fromma för alla fiskeentusiaster. Får bli några steg i terrängen för att komma förbi. Har nu kommit till brytpunkten på rundan och det känna skönt att veta att nu kommer jag närmare slutet för varje steg. Värmen börjar göra sig påmind och jag tar en behövlig vatten- och bananpaus. Vet inte om det är min trötthet och påverkan av värmen som gör att cacharna börjar bli lite svårare att hitta nu på återvägen.
När jag passerar förbi Tobakshålet vid Alstern har jag god lust att göra sällskap med ett antal mugglare som ligger i vattnet och värkar trivas. Men jag knatar envist vidare nu när jag börjar känna att det inte är så långt kvar.
Efter knappt 3½ timmes vandrande är jag så åter vid bilen och kan konstatera att jag hittade samtliga 40 gömmor som jag tänkt besöka.
Under resan hemåt pendlar utetemperaturen mellan 30° - 32° så det var kanske inte så konstigt om det kändes hett emellanåt.

Tack för cachen!

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page