Skip to Content

View Geocache Log

Found it Team Karlsen found Kvæfjordløypa-Gulljakten

Monday, 28 January 2013Troms, Norway

{*FTF*} kl 0930. Vår FTF #38.
Så at denne spratt opp på mail like før kl 1800 i går. Etter at vi hadde vært på en omfattende tur i området i går føltes det greit å dra tilbake i dag med kun 1 cache som mål. Denne turen ble krevende, men det kommer jeg tilbake til senere.
Dro avgårde før ungene gikk på skolen. Var på parkeringsplassen kl 0800. Ingen andre biler i området. Sjekket med GPS og det var 4,2 kilometer til cachen. Når jeg sjekket kartet i går kveld så jeg at det også kunne være lurt å kjøre opp til Skytterhuset i Kvæfjord og ta skituren derfra. Men siden jeg parkerte ved Kvæfjordeidet i går så ble det samme opplegget i dag. Delvis mørkt men fin tur innover marka. Sjekket om det var noen elg langs løypa, men det er vel Frode som lokker de fram fra skogen , siden han ikke var med så ble det ingen observasjoner i dag.

Når jeg kom opp til gapahuken valgte jeg å ta skiløypa som gikk til venstre, 1400 meter fra cachen. Fulgte denne løypa til det var 620 meter igjen til cachen. Da gikk veien opp mot høyre. Denne veien ble fulgt et godt stykke innover. Her fikk en virkelig fin vinterstemning. Tett med grantrær og snø som dekket de, veldig fint. Denne løypen ble fulgt til jeg kom til et skilt som pekte opp til høyre for Koven. Bestemte meg her at jeg skal laste ned vinterkartet til Frikart.no for å se om disse løypene er plottet inn. Det villle jo gjort turen min litt lettere. Denne stigningen var litt bratt så jeg tok av meg skiene og gikk oppover, gikk fortere slik enn hvis jeg skulle ha gått fiskebein. 120-130 meter fra cachen så kom den fatale avgjørelsen jeg bestemte meg for å ta en Karlsen spesial ut i terrenget, oppdaget etter en liten stund at begge sålene på skiskoene var gått opp i limingen. Sålene satt kun fast på hælen
Når jeg i tillegg grynnet framover i snøen mellom grantrær så ble turen forvandlet fra glede til sinne og frustrasjon
Jeg håpte bare at limingen på hælene ville holde til jeg var tilbake i løypa. Sakte men sikkert jobbet jeg meg mot cachen. Hver gang jeg løftet på foten var det kun tuppen av skien som kom med, bakerste delen av skien var nede i snøen. Flere ganger måtte jeg bruke staven for å løfte opp bakdelen av skien opp for å komme meg videre. Når jeg i tillegg kom for nært grantrær sank jeg lang ned i snøen, det kom vel noen velvalgte ord som ikke skal gjentas.
Så for meg at sålene datt av og at jeg måtte grynne oppover snøen uten sko, når jeg da i tillegg var 4,2 kilometer fra parkeringen tidlig på mandags morgen var jeg ikke med godt mot. Etter en halv time i elendigheten kom jeg opp til løypa igjen. Like før jeg entret den bøyde den ene staven seg, er det mulig tenkte jeg da. Andre gangen disse stavene ble brukt, første gangen var i går på rundturen opp til Koven.

Med dårlige staver og nesten ødelagte sko kom jeg til nullpunktet og startet letingen. Nullpunktet var jo nå selvfølgelig midt i løypa, med grantrær på begge sider var det bare å ake seg fram og lete. GPS-en siktet mot den ene siden av løypa, også en plass som virket trygg for snømasser. Etter litt tett åling og slapp kryping fant jeg endelig boksen.

Signerte inn kl 0930, heldigvis først. Hadde vært litt kjedelig hvis noen hadde kommet og signert inn mens jeg holdt på nede i skråningen med mitt fantastiske opplegg. Det var ikke mye krefter igjen når jeg tok på meg skiene for å komme meg hjem igjen. Litt glede var det dog på grunn av en fantastisk FTF-premie (hodelommelykt) Nå hadde jeg bestemt meg for å holde løypa uansett. Fortsatt opp mot Koven før løypa gikk til høyre og jeg kunne begynne på alle nedoverbakkene. Delvis spent på om sålene fortsatt ville holde seg på plass, hadde ikke krefter til å eventuelt gå barbeint ned til bilen. Klokken 1030 kom jeg endelig ned til bilen. Skiskoene ble kassert når jeg kom hjem.

This entry was edited by Team Karlsen on Sunday, 14 July 2013 at 16:34:43 UTC.

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page