Skip to Content

View Geocache Log

Found it Lhv11 found Norfrost (AdVest 2013 #19)

Thursday, 19 December 2013Rogaland, Norway

Jeg hadde egentlig slått fra meg å finne denne cachen på publiseringsdagen, for jeg regnet med at ettermiddagen ville være for travel til at jeg rakk å ta turen til Hå. Men noen ganger er det greit at alt ikke går som planlagt, og jeg kom meg hjem fra jobb til normal tid. Da middagen var spist, fant vi ut at vi sikkert hadde godt av litt frisk luft, så både fruen, junior og jeg la kursen mot Hå. Værgudene prøvde å skremme oss til å snu da vi nærmet oss Vigrekrossen, men vi fortsatte med stø kurs mot målet til tross for at det haglet og blåste noe voldsomt. Heldigvis var dette et nokså lokalt uvær, og framme på parkeringsplassen var forholdene upåklagelige.

Vi hadde akkurat rukket å gratulere Lefr med dagen og si hei til de andre på plassen, samt å ta et jafs av kaka da enda en bil kom kjørende. Det var Garilang, og junior og jeg slo følge med ham bort til cachen. Føret var ikke det aller beste, så vi tok det som en stor bonus at både junior og jeg kom oss fram og tilbake uten å skli eller få gjørme inni skoene. Vi vurderte om vi skulle gå bort til AdVest # 4 med det samme, men bestemte oss for å utsette det til en annen dag og ikke minst et tidspunkt på døgnet hvor det er dagslys nok til å se litt mer av omgivelsene.

De spesielt interesserte som lurer på hvordan denne båten så ut i sine bedre dager, finner bilde av båten her http://www.polarhav.com/Norfrost.htm . Skipet forliste under en tur fra Hammerfest til Helsingborg med frossenfisk i lasten. Skipet lå først et stykke fra land og vippet på noen rullesteiner, og etterhvert ble det slått hull i skroget. Deretter ble skipet kastet nærmere land av storm og uvær, og til slutt brakk skipet i to i fjæresteinene. Opprinnelig var skipet en hvalbåt, men skipet ble bygget om og forlenget på 1950-tallet. I sine glansdager som hvalfanger het skipet "Terje 7", og leverte fangst til det flytende hvalkokeriet (regner med at alle har hørt om flytende hvalkokerier ) FLK Balaena http://no.wikipedia.org/wiki/FLK_%C2%ABBalaena%C2%BB . Under den andre verdenskrig var skipet rekvirert av den Sør-Afrikanske marinen og gikk da under navnet Protea (ikke Sangomas, men HMSAS Protea ), og skipet var med på å senke den italienske ubåten Ondina http://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?140020 i 1942. Nåja, dette må vel sies å være en aldri så liten digresjon i forhold til selve cachefunnet, men det skader sikkert ikke å nevne dette, sånn i tilfelle andre enn meg blir litt nysgjerrig på slike ting som dette

Takk for cachen og serveringen!

infoThis is the original cache type consisting, at a bare minimum, a container and a log book. Normally you'll find a tupperware container, ammo box, or bucket filled with goodies, or smaller container ("micro cache") too small to contain items except for a log book. The coordinates listed on the traditional cache page is the exact location for the cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page