Skip to Content

View Geocache Log

Found it Black_Island found Railway Station Challenge Finland

Tuesday, March 10, 2015Finland

Matkalla Helsingistä kotiin koko perheellä, reissun 2/10

Ei, ei... Älä toivota tuollaisia "hauskaa kätköilyä vaikkapa junalla"-juttuja . Melkein jo niin kävi... Ei muuten olisi ollut yhtään mainoksen "junassa on hauska matkustaa"-fiilis matkalaukkujen ja lasten kanssa . Eikä niitä kätköjäkään olisi sitten saanut.

Navigaattori ohjasi erikoista reittiä, mutta apunavigaattorina totesin, että enpä ala vastaan väittää, ihan hyvältähän tuo näyttää. Ainakin siihen saakka, kunnes se savipelto (= entinen tie) alkoi... Totesin samantien "tuonne ei kyllä voi ajaa" (siis tätähän mieheni hokee minulle aina, että katsokin sitten minne ajelet). No samantien takana tööttäsi työmaa-ajossa ollut kuorma-auto... Eipä siitä takaisin päässyt (tosin: tietysti olisi pitänyt laittaa vaan pakki päälle ja pakottaa kuorma-auto antamaan tietä). Mutta ei - pohjalainen mieheni päätti, että "per... tiän tukkehena ei olla ikää oltu eikä olla nykkää. Ny näytetähä mite pelloolla ajellaha".

Okei, ei tuo mieheni oikeasti varmaan niin ajatellut, kun tie näytti melkein ajettavalta seuraavat 20 metriä. Ja niin se olikin. Mutta sitten tuli totaalinen stoppi. Auto jämähti pohjasta kiinni ja kyllä kuulosti pahalta... Olin ihan varma, että tähän jäätiin...

No - onneksi on perheessä miehiä useampikin, joten ei kun työntämään ja nainen rattiin. Taaksepäin ei päässyt irti, mutta eteenpäin pääsi. Miehet hyppäsivät kyytiin ja ajelin kuin kuilun reunalla koittaen varoa putoamasta syviin uriin, sillä se olisi ollut auton menoa. Hiljaa ei voinut mennä siinä mutavellissä... Ja kaiken kukkuraksi vastaan tuli toinen kuorma-auto! Onneksi tuo tajusi peruuttaa pois tieltä, kun hullu pohjalainen nainen tulee kaasu pohjassa vastaan .

Päästiin kuin päästiinkin risteyskohtaan, jossa päästettiin toinen kuorma-auto ohi ja sen jälkeen tehtiin tietä vastaantulevalle. Kysyin, että "kai täältä pääsee jostain muualta pois kuin samaa reittiä? . Pääsihän sieltä ja samalla olimmekin jo kätkön kohdalla. En löytänyt sitä heti, joten ajeltiin alemmalle tasolle. Mies alkoi tutkia vaurioita: ei onneksi pikakatselmuksella muuta kuin osittain irronnut "lämpöpelti" (tms, en muista sen nimeä)

Kilautin Haimmalalta apua, että "onko se ylhäällä vai alhaalla" ja saatuani vastauksen kävin kuittaamassa nimet, sillä olin päättänyt, että näin kalliista kätköstä ei kyllä denaria oteta . Katsotaan huomenna, jos saadaan auto näytille jonnekin, että mitä kaikkea sieltä on hajonnut. Hyvin sillä tosin kotiin saakka pääsi vielä yli 300 kilometriä (pienen räminän saattelemana) eli ei se kovin pahasti voi olla vaurioitunut.

Sain muuten tämän jälkeen mieheltäni yhdet ikimuistettavat kiitokset "sä ajoit todella hyvin. Oikeastaan täydellisesti". Olisikohan miehet yhtä onnellisia, jos heille toteaisi samaa

Ai niin - tämähän oli haastekätkö. Eli todisteet 60 löydetystä rautatieasemakätköstä kuvina mukana. Yhteensä näyttää olevan 89 tähän mennessä. Melkein harmittaa, ettei saanut videokuvaa siitä ajelusta... Olisi ollut taas lapsenlapsille esittelemistä .

Oli niin ikimuistoinen reissu, että favo tälle .

BI railway 1-20

Additional Images Additional Images

BI railway 1-20 BI railway 1-20

BI railway 21-40 BI railway 21-40

BI railway 41-60 BI railway 41-60

infoA Mystery Cache is the “catch-all” of cache types, this form of cache can involve complicated puzzles you will first need to solve to determine the coordinates. The only commonality of this cache type is that the coordinates listed are not of the actual cache location but a general reference point, such as a nearby parking location. Due to the increasing creativity of geocaching this becomes the staging ground for new and unique challenges.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page