Skip to Content

ACE Geocacher Wandelcoin

Trackable Options
notebook Found this item? Log in.
printer Print Info Sheet
There are 2 users watching this listing.
Owner:
vienic Send Message to Owner Message this owner
Released:
Thursday, 14 May 2015
Origin:
Zuid-Holland, Netherlands
Recently Spotted:
In Xanderklinge - Hidden Canyon II

This is not collectible.

Use TB6BA8M to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current GOAL

Alle regio's in Oostenrijk bezoeken

Visit all regions in Austria

Besuchen Sie alle Regionen in Österreich

 

About This Item

coin nico

Deze geocoin lijkt vooral te maken te hebben met het event Achterhoekse Cache Event (ACE) maar is niet mijn reden om deze geocoin te gebruiken om mooie reizen te maken.

Het symboliseert voor mij vooral de vele wandel mogelijkheden welke mijn favoriete vakantieland Oostenrijk kent.
Het doel is dan ook om zoveel mogelijk gebieden in Oostenrijk te bezoeken en daar de mooiste plekken te ontdekken Oostenrijk kent bestuurlijk gezien 9 deelstaten welke veelal provincies of regio’s worden genoemd. Elke regio heeft zijn eigen bijzonderheden en in elke regio is in elk seizoen wel iets te beleven. Foto’s van de verschillende bezochte plekken zijn natuurlijk van harte welkom.

Provincie Tirol, deelstaat van Oostenrijk
Tirol is wellicht de meest bekende deelstaat van Oostenrijk. Tirol is een westelijke deelstaat of regio van Oostenrijk, grenzend aan de meest westelijke regio Vorarlberg. Aan de oostkant grenst de regio aan de regio Salzburgerland. Een klein gedeelte van Tirol, ligt onder de deelstaat Salzburg, dit gedeelte wordt veelal aangeduid als Oost-Tirol (Ost Tirol). De deelstaat Tirol grenst aan de landen Duitsland, Zwitserland en Italië.

Provincie Stiermarken (Steiermark)
Stiermarken (Steiermark) is een grote deelstaat in Oostenrijk en strekt zich uit van centraal Oostenrijk tot aan zuid oost Oostenrijk. Stiermarken grenst in het zuiden aan het land Slovenië.De hoofdstad van deze deelstaat is de stad Graz, dat tevens de grootste stad van de deelstaat is. Stiermarken heeft een inwoneraantal van ongeveer 1.2miljoen. Stiermarken heeft een oppervlakte van 16.394 km².

Burgenland, deelstaat van Oostenrijk
Burgenland is de meest oostelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk en grenst aan de landen Slovenië en Hongarije. De hoofdstad van deze deelstaat is Eisenstadt. Deze provincie grenst aan de andere deelstaten Neder-Oostenrijk en Stiermarken.

Deelstaat Wenen, deelstaat van Oostenrijk
Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk, maar vormt ook als zodanig een eigen deelstaat van Oostenrijk. De deelstaat ligt in het noord-oosten van Oostenrijk en wordt omgeven door de deelstaatNeder-Oostenrijk (Niederösterreich).

Provincie Karinthië, deelstaat van Oostenrijk
In het zuiden van Oostenrijk ligt de provincie Karinthië, een provincie met meer dan een half miljoen inwoners. De hoofdstad van Karinthië is Klagenfurt. Deze provincie staat bekend om het verloop in landschap. Zo komt u lage vlaktes met grote meren tegen maar ook hoge bergtoppen. De bekendste bergen zijn de Lienzer Dolomiten en de Kreuzeckgruppe. In het uiterste zuiden van de provincie liggen de Karnische Alpen en de Karawanken. Zij vormen een natuurlijke grens met Italië en Slovenië. Karinthië heeft meer dan 1.270 meren, waarvan 200 zwemmeren, allemaal zuiver als drinkwater en tot 28 graden warm, het grootste zwemwateraanbod van Oostenrijk. De deelstaat heeft een oppervlakte van 9536 km2 (vijfde van de negen deelstaten). Karinthië grenst aan Italië, Slovenië en de deelstaten (oost)-Tirol, SalzburgSalzburg en Stiermark.

Opper-Oostentijk
Opper-Oostenrijk (Oberösterreich) is een deelstaat van Oostenrijk die vanuit centraal Oostenrijk tot aan het noorden is gelegen. In het noorden grenst deze deelstaat aan Duitsland en Tsjechië. De hoofdstad van de provincie Oberösterreich is Linz. Met een aantal inwoners dat de 1.4 miljoen overtreft, is deze deelstaat één van de drukst bevolkte provincies/deelstaten van Oostenrijk.
Provincie Karinthië, deelstaat van Oostenrijk
In het zuiden van Oostenrijk ligt de provincie Karinthië, een provincie met meer dan een half miljoen inwoners. De hoofdstad van Karinthië is Klagenfurt. Deze provincie staat bekend om het verloop in landschap. Zo komt u lage vlaktes met grote meren tegen maar ook hoge bergtoppen. De bekendste bergen zijn de Lienzer Dolomiten en de Kreuzeckgruppe

Provincie Vorarlberg, deelstaat van Oostenrijk
Vorarlberg is de meest westelijke regio van Oostenrijk en grenst in het westen aan Zwitserland, in het noorden aan Duitsland en in het westen aan Liechtenstein en Zwitserland. De hoofdstad van deze deelstaat is de stad Bregenz. In Voralberg wonen circa 340.000 Oostenrijkers. Na Wenen is het de kleinste provincie van Oostenrijk.

Provincie Neder-Oostenrijk (Niederösterreich), deelstaat van Oostenrijk
Neder-Oostenrijk (Niederösterreich) is de grootste deelstaat van Oostenrijk en ligt in noord oost Oostenrijk. In deze deelstaat ligt ook de kleine deelstaat Wenen, met de gelijknamige hoofdstad Wenen. Neder-Oostenrijk grenst in het noorden aan Tsjechië en in het oosten aan Slowakije. De hoofdstad van de deelstaat is Sankt Pölten.

Provincie Salzburgerland, deelstaat van Oostenrijk
De deelstaat Salzburg of Salzburgerland ligt west centraal gelegen in Oostenrijk. De hoofdstad van deze deelstaat is de gelijknamige stad Salzburg. Hiermee in verband wordt de deelstaat ook veelal aangeduid als Salzburgerland.

Gallery Images related to Wandelcoin

View All 4 Gallery Images

Tracking History (25870.3mi) View Map

Write note 02/19/2019 MajorHealey posted a note for it   Visit Log

Helaas kan ik het vandaag niet in cache ontdekken - sorry. R. Healey

Dropped Off 06/03/2018 ThoBet2010 placed it in Xanderklinge - Hidden Canyon II Baden-Württemberg, Germany - 44.84 miles  Visit Log
Visited 05/21/2018 ThoBet2010 took it to Es war einmal... (Bonus Märchenrunde) Baden-Württemberg, Germany - 29.43 miles  Visit Log
Visited 05/19/2018 ThoBet2010 took it to Hart aber Quer Baden-Württemberg, Germany - 21.88 miles  Visit Log
Visited 05/05/2018 ThoBet2010 took it to Bonus Horber Stadtputzete 2018 Baden-Württemberg, Germany - 80.29 miles  Visit Log
Visited 04/30/2018 ThoBet2010 took it to Helene ++ Der Bunker ++ Hessen, Germany - 4.73 miles  Visit Log
Visited 04/30/2018 ThoBet2010 took it to Geheimnisvolle Orte Hessen, Germany - 2.51 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 04/30/2018 ThoBet2010 retrieved it from Der Affenkönig - alles Banane! Hessen, Germany   Visit Log

Sehr schicke Coin. Heute aus dem Affenkönig mitgenommen

Dropped Off 04/30/2018 n8vision placed it in Der Affenkönig - alles Banane! Hessen, Germany - 121.79 miles  Visit Log
Visited 04/29/2018 ThoBet2010 took it to 5 Uhr Tee Hessen, Germany - 120.43 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins

Advertising with Us

Return to the Top of the Page