Skip to Content

Look Twice Geocoin Todie's Wild Ride; Look Twice for Bikes, You could Save a Life (Verdwenen of gegijzeld)

Trackable Options
notebook Found this item? Log in.
printer Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
Sivota Send Message to Owner Message this owner
Released:
Thursday, 01 January 2009
Origin:
Netherlands
Recently Spotted:
Unknown Location

This is not collectible.

Use TB2QAEP to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current GOAL

Wanneer deze geocoin aan u getoond wordt, wilt u dan a.u.b. aan de toonder uitleggen dat deze geocoin niet mag worden (thuis) gehouden.
Ik ben de eigenaar en de geocoin moet in een geocache worden achtergelaten.
De bedoeling is dat de geocoin van cache naar cache reist.
Dank u....

 

Deze geocoin maakt deel uit van het Bike-Awareness programma van Rockin Roddy. Deze Amerikaanse geocacher begon de actie na de dood van zijn vriend en cache maatje Tod Phillips. Tod overleed op 12 augustus 2008 t.g.v. een motor ongeluk. Hij moest uitwijken voor een truck die hem niet had gezien en kwam ten val met zijn motor. Tod liet een vrouw en twee zoons achter. Er zijn inmiddels, wereldwijd, bijna 900 geocoins op reis gestuurd, om de bewustwording voor de meer kwetsbare verkeersdeelnemers onder de aandacht te brengen. Naast motorrijders gaat het ook om brommer/scooterrijders en natuurlijk om fietsers.
Het gaat erom de discussie op gang te brengen over wat je zelf kunt doen om het verkeer wat veiliger te maken.

Graag alleen de 'retrieve' en 'drop' opties gebruiken en niet de 'took it to' of 'visited' opties.
Ophalen uit een cache en weer door laten reizen via de volgende veilige cache waar trackables in kunnen, dat is de bedoeling.
Laat anderen ook van de geocoin genieten, loggen en verplaatsen.
Deze geocoin heeft niet als doel om zoveel mogelijk kilometers te maken.
Het loggen van door u bezochte caches heeft niet echt een toegevoegde waarde voor deze geocoin. Gebruik daarvoor a.u.b. uw eigen trackable.

Wees voorzichtig om deze coin achter te laten op event. Coins raken daar vaak zoek.
Voornoemde logs zullen worden verwijderd.
Dank u...

 

About This Item

Look Twice for Bikes

Fietsen. Met een gemiddelde van 750 fietskilometer per inwoner per jaar, kan Nederland een echt fietsland genoemd worden. 7,5% van het totaal aantal reizigerskilometers wordt op de fiets afgelegd. Binnen Europa wordt alleen in Denemarken meer gefietst. Vooral voor de middelbare school jeugd is de fiets een belangrijk vervoermiddel: voor maar liefst 52% van alle verplaatsingen gebruiken zij de fiets. De meeste ongevallen met fietsers vinden plaats binnen de bebouwde kom in confrontaties met personenauto’s. Vooral onder vijftigplussers en jongeren tussen twaalf en zeventien jaar vallen relatief veel fietsslachtoffers. In 2007 vielen 444 doden in het verkeer. Daarvan waren er 189 fietsers. Nog eens 3000 tot 4000 fietsers kwamen met letsel in het ziekenhuis terecht. Hoewel Nederland als een “veilig” fietsland wordt beschouwd is dit nog altijd veel te veel. Zeker omdat het hier veel kinderen betreft. Een belangrijke oorzaak van zoveel slachtoffers is het feit dat automobilisten de fietsers niet hebben gezien. Fietsers hebben vaak een kapot licht en willen nogal eens gevaarlijk door het verkeer heen laveren. Aan de andere kant zijn kinderen nu eenmaal kinderen en houden automobilisten hier niet altijd rekening mee. Bovendien kijken heel veel automobilisten niet goed in hun spiegels. Ik roep hierbij alle volwassen fietsers op om het goede voorbeeld te geven, geen rare capriolen op de weg te maken en te zorgen dat hun licht het doet. En houd je kinderen in de gaten. Ik roep alle automobilisten op om niet te hard door woonwijken te rijden en om alert te zijn en heel goed in de spiegels te kijken.
Deze geocoin heet niet voor niets “Look Twice for Bikes, You could Save a Life”.

Gallery Images related to Todie's Wild Ride; Look Twice for Bikes, You could Save a Life (Verdwenen of gegijzeld)

View 1 Gallery Image

Tracking History (1147.5mi) View Map

Mark Missing 03/04/2012 snah007 marked it as missing   Visit Log

This is an automated message.
This Trackable has been marked 'missing' by a cache owner or site administrator. Trackables are marked missing when it is determined that they are no longer located in the cache they are listed in or in the hands of the current holder. Review the most recent logs on this Trackable to learn more information about its current state.

Write note 10/09/2011 tapaz posted a note for it   Visit Log

Helaas! Niet in de cache gezien
Groeten Tapaz

Dropped Off 01/28/2011 The Bennies placed it in Westervoort Gevuul (19): Havezathe Hamerden Gelderland, Netherlands - 56.16 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 01/22/2011 The Bennies retrieved it from Bredase Parken - Park Hoge Vucht Noord-Brabant, Netherlands   Visit Log

Op naar de volgende!

Dropped Off 01/19/2011 nicolenco placed it in Bredase Parken - Park Hoge Vucht Noord-Brabant, Netherlands - 40.15 miles  Visit Log
Discovered It 01/03/2011 Catweezle 2 discovered it   Visit Log

Gezien in een teiltje op het gezellige Plons Oliebollen Event in Ouddorp.

Discovered It 01/02/2011 BeanJaro discovered it   Visit Log

gesehen im 2e PLONS OLIEBOLLEN EVENT

Discovered It 01/02/2011 mar-ine discovered it   Visit Log

Gezien op het Team GO Plons en Oliebollen event in het frisse Ouddorp. Bedankt dat ik deze bijzondere coin mocht aanschouwen.

tfs MAR-INE

Discovered It 01/02/2011 Miss Piggy's discovered it   Visit Log

spotted it in 2nd plons oliebollen event.

Discovered It 01/02/2011 vegro discovered it   Visit Log

Gezien tijdens 2e plons oliebollenevent te Ouddorp.

data on this page is cached for 3 mins

Advertising with Us

Return to the Top of the Page