Skip to Content

Travel Bug Dog Tag Pallosalama

Trackable Options
notebook Found this item? Log in.
printer Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
Pekka H Send Message to Owner Message this owner
Released:
Tuesday, December 20, 2011
Origin:
Finland
Recently Spotted:
In Auto katolla

This is not collectible.

Use TB4PVXV to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current GOAL

 

 

 

OPELIN HISTORIA JA PERINTEET.

Pallosalama eli Opel

Pallosalaman mukana kulkee myös kaksi muuta kolikkoa.

 
Tällä hetkellä geoautona toimii: Opel Astra G

 

About This Item

Opel, alkuperäiseltä nimeltään Adam Opel GmbH, on saksalainen autovalmistaja. Tämä Adam Opelin perustama yhtiö aloitti liiketoimintansa 21. tammikuuta 1863 tuottamalla kodintavaroita, kuten ompelukoneita. Autojen valmistus alkoi vuonna 1898 Opel-Lutzmann-nimellä ja kahden vuoden jälkeen yhtiö allekirjoitti lisenssisopimuksen ranskalaisen Automobiles Darracq S.A.:n kanssa autojen valmistuksesta Opel-Darracq-nimellä. Autot rakennettiin Opelin rungoilla ja Darracqin koreilla, ja niissä oli voimanlähteenä 2-sylinterinen moottori. 1920-luvun lopussa Fritz von Opel rakensi myös rakettimoottorilla liikkuvia autoja, rakettimoottoripyörän, -lentokoneen ja -junavaunun.

Vuodesta 1929 lähtien Opel on ollut General Motorsin (GM) omistuksessa. Monet GM:n maailmanlaajuisesti myymät autot ovat Opelin suunnittelemia, esimerkiksi Corsa, Astra, Vectra ja Omega. Opel-malleja myydään myös muiden GM-brändien alla, kuten Vauxhall Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Holden Australaasiassa ja Chevrolet Latinalaisessa Amerikassa. Omegaa myytiin vähän aikaa Yhdysvalloissa myös nimellä Cadillac Caterana. Ensimmäiset Daewoon Etelä-Koreassa valmistamat autot pohjautuivat Opel Kadettiin (nykyisin Astra) ja suurempaan Rekordiin (myöhemmin Omega). Opelit ilmestyivät Yhdysvalloissa katukuvaan omalla nimellään myöhään 1960-luvulla, kun Buick-kauppiaat myivät maahantuotuja autoja.

Opel on GM:n päämerkki Euroopassa lukuun ottamatta Yhdistynyttä kuningaskuntaa, jossa GM:n toinen eurooppalainen tytäryhtiö Vauxhall Motors käyttää vieläkin omaa brändiään. Vauxhallin mallit olivat ennen 1970-lukua täysin eri suunnittelua kuin Opelit. Opel-merkki katosi suurimmaksi osaksi Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 1981, kun Vauxhallin ja Opelin myyntisopimukset yhdistettiin. Tällöin vain Mantaa myytiin Opelina, kunnes sen valmistus lopetettiin 1988.

Vauxhall alkoi käyttää Opelin nimiä malleissaan, poikkeuksena Kadett, jonka korvasi Astra vuonna 1991. Tätä nimeä Vauxhall käytti jo aikaisemmin. Kuitenkin jopa muissa vasemmanpuoleisen liikenteen maissa Euroopassa, kuten Irlannissa, johtava GM:n merkki on nykyisin Opel, vaikkakin monia maahantuotuja Vauxhalleja näkee silti irlantilaisilla teillä. Irlannin Opel sponsoroi monia vuosia maan jalkapallomaajoukkuetta käyttäen mainoslausetta ”Irlannin ykköstukija”.

Jotkut ovat ehdottaneet, että Vauxhall-merkki pitäisi lakkauttaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja korvata Opelilla.Tämä harmonisoisi GM:n markkinastrategian Euroopassa. Vauxhall on kuitenkin vastustanut tätä, koska sen brändi on tunnettu ja autojen tukkuostajat, jotka ovat sen pääasiakkaita, eivät kannata Opeleiksi nimeämistä.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Rüsselsheimissä, ja sillä on tehtaita Bochumissa ja Eisenachssa, kuten myös Belgiassa, Espanjassa ja Puolassa. Opelin autoja tehdään myös Vauxhallin Ellesmere Portin tehtaalla Englannissa. Myös Suomessa Uudenkaupungin autotehdas valmisti Opel Calibra-mallia vuosina 1991-1997.

 

Tracking History (2346.9mi) View Map

Discovered It 1/27/2018 The Dunes discovered it Finland   Visit Log

Beachparty & BBQ, Australia Day 2018 -miitissä bongattu.

Discovered It 11/2/2017 Hellou67 discovered it   Visit Log

Nähty jossain matkan varrella, kiva nähdä.

Discovered It 10/8/2017 Zakalat discovered it   Visit Log

Nähty Toijalan miitissä😊

Discovered It 9/23/2017 katjis discovered it Finland   Visit Log

Nähty tapahtumassa CITO Tampere 2017 - Syysversio

Discovered It 9/23/2017 Liitu82 discovered it   Visit Log

Nähty Vuoreksen Citossa

Discovered It 9/23/2017 The Dunes discovered it   Visit Log

"CITO Tampere 2017 - Syysversio"ssa Vuoreksessa bongattu.

Discovered It 9/23/2017 eskari discovered it   Visit Log

Nähty Vuoreksen Citossa.

Discovered It 9/23/2017 SanMikuel discovered it   Visit Log

Nähty CITO Tampere 2017 - Syysversio

Discovered It 9/9/2017 anneli89 discovered it   Visit Log

Nähty 40 x 3000 miitissa.

Discovered It 9/9/2017 Tp500 discovered it   Visit Log

Bongattu Kirskaanniemen parkkipaikalla.

data on this page is cached for 3 mins

Advertising with Us

Return to the Top of the Page