Skip to Content

Travel Bug Dog Tag STAR Sprinkler "SideWall TOP"

Trackable Options
notebook Found this item? Log in.
printer Print Info Sheet
There are 3 users watching this listing.
Owner:
Team Dusty Send Message to Owner Message this owner
Released:
Friday, May 2, 2003
Origin:
Netherlands
Recently Spotted:
In Gotteshäuser - Herz-Jesu Kirche zu Berßen

The owner hasn't set their collectible preference.

Use TB94D1 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current GOAL

STAR Sprinkler Travel Bug “SideWall TOP”

Deze Travel Bug heeft als thuisbasis de STAR Sprinkler Travel Bugs Cache, en maakt deel uit van de STAR Sprinkler Family. Het betreffen hier 12 STAR Sprinkler Travel Bugs en ze hebben allemaal een eigen naam, en wel de volgende:

STAR Sprinkler “SideWall”
STAR Sprinkler “SideWall Bluw”
STAR Sprinkler “SideWall White”
STAR Sprinkler “SideWall TOP”
STAR Sprinkler “Pendent”
STAR Sprinkler “Pendent Quick”
STAR Sprinkler “Pendent Silver”
STAR Sprinkler “Pendent Silver Quick”
STAR Sprinkler “Pendent Orange”
STAR Sprinkler “Upright”
STAR Sprinkler “Upright Bluw”
STAR Sprinkler “Upright White Quick”

Deze TravelBugs zijn op zoek naar brandhaarden over de hele wereld.

About This Item

STAR Sprinkler SideWall TOP

Voorgeschiedenis Sprinkler

In Amerika wordt verteld, dat de Nederlanders die Nieuw Amsterdam hebben gesticht in het eerste deel van de 17e eeuw hun pakhuizen hadden beveiligd met een "automatische" blusinstallatie. Deze bestond uit een aantal vaten, gedeeltelijk gevuld met water en op strategische plaatsen in deze pakhuizen opgesteld. Ieder vat was voorzien van een drijvende bus gevuld met buskruit. Vanaf deze "patroon" werden lonten door de hele ruimte gevoerd. Tijdens het uitbreken van een brand, dienden de lonten als branddetectors en lieten het buskruit ontploffen. Het "patroon" werd met geweld in het water gedrukt en dit water werd op zijn beurt weer met geweld uit het vat geblazen, waardoor werd aangenomen dat de brand zou worden geblust.

Hoewel dit verhaal wat onwaarschijnlijk lijkt, is het bekend dat in 1723 te Engeland patent heeft verleend aan Ambrose Godfrey voor een dergelijk systeem. Een systeem dat gebruik maakte van een reservoir op hoogte en een leidingstelsel voorzien van sproeiers werd in 1806 door John Cary gepatenteerd. De genoemde sproeiers konden wat hun vorm betreft worden vergeleken met de broes van een tuingieter. Dit systeem werd gesloten gehouden door snelafsluiters verbonden aan touwen en katrollen. In 1809 kreeg William Concreve patent op een verbeterde versie van het systeem van touwen en katrollen. Hij gebruikte ijzerdraad dat op geregelde afstanden was voorzien van smeltpatronen. Deze smeltpatronen bestonden uit twee metalen plaatjes die door een soldeerverbinding bij elkaar werden gehouden. Deze soldeerverbinding bestond uit een legering die als volgt was samengesteld: 8 delen Bismut, 5 delen Lood en 3 delen Tin. Het smeltpunt van deze legering bedroeg 87 graden Celsius. 
De eerste denkbeelden in de richting van een automatische spraakleer van AS Harison uit Engeland die hij in 1864 ontwikkelde, is nooit op de markt geweest. Zo rond 1874 begon Henry S. Permelee met de ontwikkeling van een hitte gevoelige sproeikop die rond 1878 voor het eerst werd toegepast. Frederich Grinenell bracht rond 1882 een verbeterde versie van een hitte gevoelige sproeikop op de markt.
Rond 1895 ontwikkelde James A. St. John van Port Melbourne Australië een sprinkler die door een lading buskruit in werking werd gesteld. Iedere sprinkler was voorzien van een lont die normaal naar beneden hing maar in werktijd werd opgehesen. Geregistreerd is dat met dit systeem op 29 december 1903 een brand geblust is in een timmer- en schrijnwerkerbedrijf in South Melbourne. 
De eerste sprinkler zoals wij heden ten dagen nog kennen dateert uit 1898. Hierbij werd een membraamvormige klep gesloten gehouden door een steunplaatje welke was bevestigd met een gemakkelijk smeltbare legering. In 1922 introduceerde Frederich Grinnell de "glasbol" sprinkler die in Europa veel wordt toegepast. In de jaren '47 en '50 werden in de laboratoria van Factory Mutal (F.M.) onderzoekingen gedaan naar de ideale vorm van de spreiplaten. Uit deze onderzoekingen werd het Spraysprinkler ontwikkeld, die met name in de Verenigde Staten algemeen werd toegepast. In 1971 is in Amerika een patent verleend aan een zogenaamde "ON/OFF" sprinkler. Het betreft een sprinkler die bij verwarming wordt geopend en zodra de omgevingstemperatuur daalt, weer sluit. Als hittegevoelig element wordt een bimetaalschotel toegepast.
De verscheidenheid en de diversiteit op het gebied van sprinklers is groot, wel meer dan 300 soorten, en meer dan 26 verschillende merken. Nu in deze supermoderne tijd is de sprinklerinstallatie niet meer weg te denken uit onze samenleving. 

More information about Star Sprinkler: http://www.tyco-fire.com/TFP_Star/contact/contact.php

To translate this page: http://www.worldlingo.com/products_services/worldlingo_translator.html

Gallery Images related to STAR Sprinkler "SideWall TOP"

View All 10 Gallery Images

Tracking History (9812.4mi) View Map

Write note 1/22/2015 Team Dusty posted a note for it   Visit Log

Dit is een automatisch gegenereerd bericht
Team Dusty heeft TB94D1 naar de laatst bekende locatie verplaatst.

Mark Missing 1/22/2015 Team Dusty marked it as missing   Visit Log

De eigenaar heeft aangegeven dat deze trackable is zoekgeraakt.

Write note 10/30/2013 supergott posted a note for it   Visit Log

Leider nichtnmehr in der letzten Location entdeckt.

Discovered It 4/22/2012 DER.MORPH3US discovered it   Visit Log

gesehen

Write note 4/7/2012 Hurschis posted a note for it   Visit Log

Nicht gesehen!!!

Discovered It 1/29/2012 lautjes discovered it   Visit Log

Gezien en laten liggen voor een volgende cacher.

Team Lautjes

Dropped Off 12/29/2011 supersucher-EL placed it in Gotteshäuser - Herz-Jesu Kirche zu Berßen Niedersachsen, Germany - 17.5 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 11/13/2011 supersucher-EL retrieved it from Moor-Energie-Erlebnispfad #Wald Niedersachsen, Germany   Visit Log

auf gehts in ein neues Versteck

Dropped Off 11/1/2011 Adler Auge1 placed it in Moor-Energie-Erlebnispfad #Wald Niedersachsen, Germany - 3.06 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 11/1/2011 Adler Auge1 retrieved it from Moor-Energie-Erlebnispfad #Nachwachsende Rohstoffe Niedersachsen, Germany   Visit Log

Nehme dich noch ein Stück weiter mit.

data on this page is cached for 3 mins

Advertising with Us

Return to the Top of the Page