This is no ordinary geocaching trading item!

Volvo V40 Tag is a Travel Bug Dog Tag Travel Bug, traveling from geocache to geocache on a very specific mission.

Trackable ItemIf you do not intend to log your visit on the Geocaching.com web site, please DO NOT TAKE THIS ITEM. Its travels and its progress requires you to log that it is being taken from this geocache. You will also need to log when you place it in another geocache. It's easy!

If you are willing to log your part of this Trackable's journey and place it in another geocache as soon as possible (after you log your find), grab it from this geocache.

My Current Goal:

De Volvo V40.

Wie kent hem niet?! Al vele jaren zijn deze heerlijke zweedse toer auto's een vertrouwd beeld op de weg.

Deze in Nederland gebouwde auto is met oog op de amerikaanse markt ontworpen, vandaar dat hij (zeker voor die tijd) veel luxe extra's kent, waaronder de zo kenmerkende sidemarkers. De S40 (sedan) en de *V40 (station) *Versatile / veelzijdig zijn de twee carroserie varianten die dit type kent. De typerende achterkant met het zwarte balk tussen de achterlichten op de V40 is geinspireerd op zijn voorgangers, de 480ES en de 1800ES. Als je deze auto's er naast zou zetten kan je een duidelijke evolutie zien in het ontwerp.

In 1997, kort na zijn presentatie had de '40 serie' ook als enige in zijn segment de hoogste EuroNCAP notering, zowel opfrontale- als zijdelingse aanrijdingen. In 2000 kwam er een facelift op de auto en kwam de Phase II versie op de weg. In principe zit er tussen de Phase I en de Phase II nog een versie, zeg maar Phase 1.5, dat was een versie met kenmerken van beide Phase's in 1 auto, maar dat is geen erkende Phase. Die was er tijdens de overgang van I naar II.

Ik heb een V40 Phase II. En ik ben een liefhebber van de auto. Als je het leuk vind wil ik je er alles over vertellen.