Skip to content

Log My Dog Tag Terho Panda

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Terho Panda Print Info Sheet
Owner:
AnkiAparte Send Message to Owner Message this owner
Released:
Wednesday, October 10, 2012
Origin:
Viken, Norway
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

This is collectible.

Use TB5497F to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Terho er her kun som en følgesvenn! Han er litt voldsom, litt gal og en smule bikkje! Så for folk som ikke er vant til hund kan han kanskje være litt brå, men han er som oftest snill når han vil ;) Om du ikke er så glad i hunder er det kanskje best å spørre eier først om man kan få hunden til å sitte, for han vil helst hilse på alt på et voldsomt vis =D

About This Item

Terho!

Terho er et flott eksemplar av rasen finsk lapphund og i fargene sort og hvit! Han er ganske så sjelden og er lett å få øye på når man først oppdager han! Han svinser gjerne rundtomkring, bryr seg ikke en døyt om eiern og bruker helst tiden på å bjeffe på andre hannhunder som er o så skumle!

Han oppholder seg som oftest i Drammensområdet, men kan også oppholde seg i Oslo og Eiker-traktene!

Litt om rasen fra wikipedia!

Finsk lapphund (FCI #189) er en mellomstor spisshundrase som kommer fra Finland og har lange tradisjoner som vokterhund. På finsk heter den suomenlapinkoira.

 

Opprinnelse og alder

 

Opprinnelig fantes det to varianter av denne hunden: en korthåret og en langhåret. Lapsk vallhund ble anerkjent som egen rase i Finland i 1966, samtidig som man forsto at variantene var såvidt forskjellige at man alt i 1970 bestemte seg for å dele rasen. Det ga opphavet til finsk lapphund, som altså har lengre pels og ellers skiller seg på noen andre punkter.

Finsk lapphund er tradisjonelt en gjeterhund som samene benyttet til å vokte reinsdyrflokken med, spesielt mot ulv og bjørn. Hvor gammel den er vet man ikke, men det har en rekke ganger vært antydet at den var en direkte etterkommer av den opprinnelige lapphunden. Ifølge den finske kennelklubben var finsk lapphund den femte mest populære rasen i Finland i 2008.

Utseende, anatomi og fysikk

Finsk lapphund er en middels stor og noe rektangulær spisshund, med kraftig benstamme og muskulatur. Den har sterk rett rygg og dypt bryst, og svakt opptrukket buklinje. Hodet er relativt kort og kileformet, med tydelig markert stopp, stramme lepper og bredt ansatte mørke øynene som gir den et livlig uttrykk. Relativt korte spisse stående ører, som luter litt framover og er bredt ansatte. Halen bæres ringlet over ryggen, men faller ofte ned når hunden står rolig.

Pelsen er relativt lang, rett, litt grov og står litt ut fra kroppen. Denne hunden skal ha såkalte bukser på bakbena. Den skal være funksjonell for arktisk klima. Myk og tett underull. Alle farger er tillatt, men grunnfargen skal dominere.

Hannene blir ca. 46–52 cm i skulderhøyde og veier gjerne omkring 18-20 kg. Tispene blir ca. 41–47 cm i skulderhøyde og veier gjerne 3–5 kg mindre.

Bruksområde

Finsk lapphund er en utpreget brukshund, som egner seg ypperlig som gjeterhund i utmark, gårdshund. Den har stor arbeidskapasitet og tåler godt nordiske klimaforhold. Rasen er også en utmerket familiehund og kan godt benyttes i en rekke former for hundesport

Lynne og væremåte

Finsk lapphund er en energisk og meget modig hund, men også en rolig, avbalansert og trivelig hund. Den er ingen vokterhund da den er veldig sosial og glad i mennesker. Den trenger mye mosjon og aktivisering, trives best når den kan være mye ute, der den kan få utløp for all energien sin. Rasen er veldig lærenem og aktiv. Den er snill overfor barn og dyr.

Annet

Finsk Lapphund er en sunn rase. Til å være såpass langhåret trenger den forholdsvis lite pelsstell. På sommeren er det svært viktig at de har tilgang til skygge og kaldt vann; det kan bli svært varmt for en hund som trives best i snø og kulde.

Gallery Images related to Terho Panda

View All 2 Gallery Images

Tracking History (393mi) View Map

Visited 5/17/2023 AnkiAparte took it to På vei til Kongens Utsikt Viken, Norway - 20.23 miles  Visit Log
Visited 4/27/2023 AnkiAparte took it to Norgesboksen 50 cacher - Drammen Viken, Norway - 15.11 miles  Visit Log

Var med

Visited 9/18/2022 AnkiAparte took it to Nesfjell - 599 m.o.h. Viken, Norway - 14.67 miles  Visit Log
Visited 7/26/2019 AnkiAparte took it to Stier og tråkk#8 Viken, Norway - .26 miles  Visit Log
Visited 7/26/2019 AnkiAparte took it to Kamstrupløypa #1 Viken, Norway - 1.86 miles  Visit Log
Visited 7/26/2019 AnkiAparte took it to ❄️ #9 SkiTrail ❄️ Viken, Norway - .15 miles  Visit Log
Visited 7/26/2019 AnkiAparte took it to ❄️ #8 SkiTrail ❄️ Viken, Norway - 2.43 miles  Visit Log
Visited 7/26/2019 AnkiAparte took it to ❄️ #7 SkiTrail ❄️ Viken, Norway - 2.31 miles  Visit Log
Visited 4/2/2017 AnkiAparte took it to Lilljekonvallen Viken, Norway - .14 miles  Visit Log
Visited 4/2/2017 AnkiAparte took it to "Hamborgstrømskogen" Viken, Norway - .44 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins