Skip to Content

<

Vahingonlaukaus

A cache by PekkaR Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/16/2007
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vahingonlaukaus

Jääkäripatteriston ampumaharjoitukset jatkuivat. Edeltävät tapahtumat voit lukea MooseM:n kätkön GCZXK7 "Laukaukset lännestä" kuvauksesta.


Kapteeni Moose meni bunkkeriinsa, heitti asetakkinsa tuolin selkänojalle ja istuutui karttapöytänsä ääreen. Hän ehti raportoida hienosti menneen ammunnan tulokset ja aloittaa seuraavan harjoituspäivän ohjelman suunnittelun kun bunkkeri järähti ja kuului tykin jyrähdys. Moose säntäsi paitahihasillaan ulos.

"Prrrrkklll, Jonsson, mikäs se oli? Kovapanosammunnathan lopetettiin jo tältä päivältä!"

"Herra kapteeni, se laukesi. Ihan vahingossa."

"Vahingossa! Tämä on suunnitelmallista toimintaa, mikään ei saa tapahtua vahingossa. Miten se oikein pääsi käymään?"

"Ammunnan päätyttyä käänsimme tykkiä 2603 piirua ja puhdistimme aseen huolellisesti.
Tota noin, sitten me aateltiin, että ladataan kanuuna valmiiksi niin meidän joukkue pääsee aamulla ensimmäisenä ampumaan. Se unohtui ja joku erehtyi testaamaan laukaisinta."

"Te ette ajattele, te tottelette! Rangaistukseksi koko tykkijoukkue seisoo tulevana lauantaina paloaukealla "kovennettua" kolme tuntia asennossa täyspakkaukset selässä." (Moose oli vanhakantaisia upseereita, jotka ovat onneksi käyneet puolustusvoimissa nykyisin jo aika vähiin.)

"Vänrikki Jonsson, ottakaa joukkue mukaanne ja lähtekää selvittämään, mitä vaurioita aiheutitte toheloinnillanne. Raportti minulle tänään kello 20 reikä reikä. Mars, mars!"

Tykkijoukkue löysi vahingonlaukauksen osumapaikan helposti ja ehti takaisin komentopaikallekin juuri kahdeksaksi.

"Herra kapteeni, vahingonlaukauksen kohde tutkittu ja paikannettu. Siellä on kokonainen linna raunioina! Ihmisuhreja emme onneksi havainneet. Maalin sijainti..."

"Jonsson, se ei ollut mikään maali!"

"Äh, korjaan, ammuksen laskeutumispisteen etäisyys tuliasemasta on 1576 metriä."

"Kiitos ilmoituksesta. Joukkueenne osalta ampumaharjoitukset päättyvät tähän. Huomenaamulla pidämme katselmuksen tuhopaikalla ja teemme suunnitelman vaurioiden korjaamisesta. Joukkue paikkaa jälkiään kunnes linna on palautettu entiseen kuntoon. Iltalomat ja viikonloppuvapaat on peruutettu. Telttoihin, mars."

Niin tykkijoukkue kuin sen johtajatkin nukkuivat levottomasti seuraavan yön. Vänrikki Jonsson, joka hyvänä joukkueenjohtajana oli huolissaan porukkansa puolesta, ei itse asiassa nukkunut silmällistäkään.

KANUUNA

Aamulla kaikki olivat pystyssä jo ennen herätystä ja nopeiden aamutoimien jälkeen lähdettiin onnettomuuspaikalle. Tunnelmat olivat kireät ja jännittyneet. Onneksi siviilit eivät ilmeisesti olleet vielä saaneet vihiä vahingonlaukauksesta. Siitähän olisi soppa syntynyt. Koko porukka olisi varmaan joutunut putkaan, kapteeni erotettu ja menettänyt sotilasarvonsa, ehkä puolustusministerikin olisi joutunut selittelemään tykistön töppäyksiä.

Mäen päällä vänrikki Jonsson ilmoitti: "Herra kapteeni, tuolla alhaalla se linnan raunio on. Tuli pahaa jälkeä. Näin meidän kesken sanottuna, herra kapteeni, onhan se toisaalta osoitus aselajimme tehokkuudesta."

Kapteeni Moose näytti tuntevan paikan, olihan hän lähiseudulta kotoisin. Moose johti joukon polkua pitkin alas. Samalla hänen aamuinen kireytensä alkoi yllättäen laueta. Tultiin valtavan kuopan luo. "Juu, kyllä meillä on muhkeat vehkeet - siis tykit. Pahaa jälkeä tosiaan."

"Mutta pojat, lepo vaan. Voin vakuuttaa, että tämä linna on kyllä ollut raunioina paljon kauemmin kuin eilisehtoosta. Itse asiassa se on aikanaan rakennettu tekoraunioiksi. Emme koske linnan muureihin, pienintäkään kiveä ei saa siirtää. Täytämme tuon kranaatin tekemän kuopan ja hiippailemme muina miehinä jatkamaan ampumaharjoituksia. Jonsson, lapiot heilumaan."

"Ei, mutta tuoltahan tuleekin sotilaskotiauto. Tykkimies PekkaR, lapio seis. Käykääpä pysäyttämässä auto. Juomme tässä välissä kunnon munkkikahvit. Minä pistouvaan."


Geochecker.com'ista voit tarkistaa onko ratkaisusi suunnilleen oikein. Ja hei, muista totella kapteeni Moosen määräystä: "Emme koske linnan muureihin, pienintäkään kiveä ei saa siirtää".

"Vahingonlaukaus" on bonus MooseM:n kätkölle "Laukaukset lännestä". Testasin geokaniinina kätköä ja siinä yhteydessä sain idean jatkaa tarinaa. Kiitos inspiraatiosta, MooseM.

"Vahingonlaukaus" (Shooting accident) is bonus of MooseM's GCZXK7 "Laukaukset lännestä". When you have solved the situation of that cache, you can calculate coordinates of this. If you like to search this cache, email me. I send the English translation of the description.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

131 Logged Visits

Found it 123     Didn't find it 1     Write note 5     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.