Skip to Content

<

Wanha maitolaituri

A cache by Puskanainen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/1/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Joskus kauan sitten 80 luvun alussa pieni Puskanainen oli isovanhempien luona kylässä. Isovanhemmilla oli lehmiä, ja tiettyinä päivinä Puskanaisen isoisä vei maidot tienvarteen maitolaiturille tonkissa maitoautoa odottamaan. Kerran kun näin oli taas tehty, niin isoisä ehdotti pienelle puskanaiselle että tämä voisi polkea pienellä(vihreällä) pyörällään tienvarteen odottamaan, ja katsomaan miten maitoauton kuski tyhjentää tonkat. Minä kilttinä tyttönä tein työtä käskettyä, karautin paikalle ja odotin. Lopulta maitoauto jo saapuikin. Katselin kummastuneena kun kuski otti ensin tonkasta pulloon maitoa ja vei sen hyttiin sen jälkeen hän imaisi loput säiliöön. Minä poljin siltä seisomalta heti takasin ja kertomaan isoisälle että se kuski otti itselleen maitoa pulloon. Sain sitten kuulla että ei se sitä juo vaan siitä tutkitaan että maito on puhdasta. Näinpä tämän maitolaiturin nähtyäni päätin että siinäpä kätevä kätkön paikka. Tein tästä kätköstä emokätkön toivossa että jos käyt kätköllä niin teet itsekin kätkön johonkin maitolaituriin. Eli jos sinulla on mahdollisuus/halua tehdä uusi kätkö niin ota itsellesi toukka jonka sitten laitat omaan kätköösi jonka teet johonkin toiseen maitolaituriin. Loggaa tämä kätkö löydetyksi kun sinun oma on julkaistu ja mainitse oman kätkösi nimi ja waypoint lokissasi. Jos et halua tai pysty tekemään toukkaa tälle kätkölle niin käyt vaan kirjaamassa kätkön löydetyksi.

Sometimes in the early 80 a small Puskanainen was visiting here grandparents ho had some cows. There was some day’s in the week when her grandfather tock the milk to an public road an left it waiting for the milk truck in a little “house” called maitolaituri. One day he said to the little Puskanainen that she should go and look how it’s done when the milk is taken. She did as she was told. When the truck come the driver put some milk in a little bottle and the rest in the big tank on his car. I went back a told my grandfather that the driver took som milks in a bottle for him self to drink. My grandfather started laughing and told me that the milk in the bottle was for some test that they do whit the milk.
I maid this chase because this maitolaituri remained me of this thing and a think that in every maitolaituri in Finland there should bee a chase. If it is possible and you are interested to make a larva of this chase take a larva and put it in a chase you make in a maitolaituri. Log this one found when your own is publish, and at least tell the name and waypoint of your own in your log. If you don’t have possibilities to make a chase just log this one found.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

326 Logged Visits

Found it 317     Write note 8     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.