Skip to content

De Ruine van Miste Multi-cache

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
Hidden : 09/27/2007
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De Ruïne van Miste

In de jaren ’80 werd deze Ruïne dat voorheen een oude vervallen boerderij was (jaartal xxxx?!) gekraakt door punkers die vanuit de wijde omgeving van Winterswijk kwamen. Dat gebeurde nadat de bewoner was verhuisd naar Hilversum. De punkers verbleven een aantal weken in deze boerderij. Een buurtbewoner herinnerde zich nog dat op een zondagmorgen de punkers met bierflessen in hun hand naar de kerk gingen in het nabijgelegen vestigingsstadje Bredevoort. De voorganger van de kerk had gezegd dat zij de kerkdienst mochten bijwonen als de bierflessen maar onder de kerkbank werden neergezet waarop de punkers de kerk weer massaal verlieten.
Vanwege weersomstandigheden en de door hen verschillende malen aangestoken brandjes die door de brandweer werden geblust, verzocht de gemeente de punkers verschillende malen om vrijwillig te vertrekken. Na enkele weken gaf men hieraan gehoor en vertrok de groep punkers.
De voormalige bewoner wilde het pand niet verkopen en nadat de bewoner was overleden heeft monumentenzorg in samenwerking met de gemeente opdracht gegeven om de tussenmuren weg te halen. De buitenmuren bleven gespaard en werd het pand tot een monument verklaard.

De bankjes bij het monument geven een prima blik op deze Ruïne. Er zijn ruime picknickmogelijkheden.

Dit is een tussendoor cache die vrij snel op te lossen is. Veel plezier ermee. Verstop de cache zoals je het hebt gevonden.

Bereken de eindcache: 51.56.ABC E006 40.DEF

  • Tel de eerste twee cijfers van het jaartal bij elkaar op. Dit is A.
  • Tel het aantal banken - 1. (tel de nieuwe bankjes in de schuilhut niet mee) Dit is B.
  • Hoeveel prullenbakken bevinden zich op het terrein? Dit is C.
  • Tel het jaartal bij elkaar op en neem van de som de eerste cijfer. Dit is D.
  • Tel het aantal letters op de gevel. Dit is E.
  • Hoeveel ijzers zijn er op de voorgevel bevestigd? Trek van de som de uitkomst van B af. Dit is F.
April 2015: Deze cache hebben wij veranderd in een micro cache en kan deze cache weer gelogd worden. Wij hopen dat deze cache niet meer wordt weggehaald en op dezelfde manier weer wordt verstopt.

Additional Hints (No hints available.)