Skip to Content

This cache has been archived.

Turbohimself: Hoppa, ook het archief in.

More
<

ARCHIMEDES

A cache by Turbohimself Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/08/2007
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Hensbroek.

Hensbroek is een dorp in de gemeente Koggenland in de provincie Noord-Holland. Het dorp heeft ongeveer 2000 inwoners.
Hensbroek is gelegen tussen Obdam en Rustenburg in en was van 1817 tot 1 januari 1979 een zelfstandige gemeente, waartoe ook een deel van de Wogmeer behoorde. Tussen 1811 en 1817 vormde het samen met Obdam één gemeente. Vanaf 1 januari 1979 was dit opnieuw het geval, ditmaal onder de vlag van Obdam. Bij de fusie werd een stuk van het grondgebied van Hensbroek overgeheveld naar de gemeente Heerhugowaard. Op 1 januari 2007 is gemeente Obdam dan weer samengegaan met Wester-Koggenland tot de gemeente Koggenland.
De plaats komt in 1120 voor als Heynsbroec" en 1480 als Hensbroeck. De plaatsnaam zou verwijzen naar een belangrijk persoon die Hein was genaamd, die hier woonde in een drassig veengebied (vandaar de achtervoegsel broek). Het lag inderdaad in nat en drassig veengebied, hiervan is het drooggemaakte veenmeer de Wogmeer een voorbeeld. Hensbroek lag aan dit veengebied en was zelf ook van tijd tot tijd een meer.


Wees uiterst spaarzaam met tips aan collega-cachers, Aub!

Denk er ook om dat de berm niet beschadigd raakt, anders raak ik de toestemming kwijt en ben ik genoodzaakt "Archimedes" weg te halen!

Laat ook geen rommel achter in de berm!

Als u deze cache leuk vindt mag u er best een favorietje aan geven, dat vind ik dan weer leuk!


Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.