Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Hgabcsi: Under construction

More
<

GCCSUR

A cache by gabcsi&zoli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/19/2007
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Csurgó is a little town in Hungary. Csurgó is near the border of Croatia.

From among his numberless sights, the most famous the reformed grammar school. Where a famous Hungarian Csokonai Vitéz Mihály writing poetry was a teacher. A piety park was created in the grammar school's garden where numberless monument can be found.
The city's neighbourhood romantic, innumerable special plants and many beasts can be found.
The grammar school's park 9-17 clocks which can be attended freely, through the gate, but from behind any time accessible.

First stage: Park of Festetics
N 46° 15.410 E 017° 06.065
for the second row of the inscription which can be hit on the board first five of his letters (without an accent)

Second stage: The bench
N 46° 15.300 E 017° 05.638
for the second row of the inscription on the bench, second word

Third stage: traditional cache
N 46° 15.404 E 017° 05.616
in the cache can be found the third part of the password!

The full password without an accent, into one to be written.

Csurgó "Somogyország" délnyugati részén fekszik, 10 km-re a Horvát határtól. 1989 óta város, közel 6000 lakosa van. Érdekesség, hogy Csurgó lakossága száz évvel ezelott is ennyi volt.

Számtalan nevezetessége közül, a leghíresebb a Református gimnázium. Itt tanított egy évig, Csokonai Vitéz Mihály 1799-1800-ig.
Csokonai a magyar irodalom egyik legjelentosebb költoje volt. A 18. és a 19. század fordulójának magyarországi viszonyai közepette lenyugözo tájékozottsággal rendelkezett a kor gondolkozását, irodalmát, politikáját illetoen egyaránt. Ugyanakkor jelentoségét, éppen e körülmények miatt Európa nem ismerte föl, a magyar irodalomban azonban rövidesen elfoglalta méltó helyét.
Csurgón írta vígjátékait, köztük legjobb színpadi muvét az Özvegy Karnyónét, ezt a mindmáig hatásos bohózatot, vidám eposzát a Dorottyát, amelyben szatíra, burleszkkomikum, népies hangvétel, csevego elbeszélokészség mesteri módon egyesül.
Festetics Györgynek és Nagyváthy Jánosnak sokat köszönhet Csurgó városa. Ok azok ketten, akik a legtöbbet tették a csurgói iskola alapításért, a csurgói oktatásért és muvelodésért és azért, hogy Csurgó a régió központja lehessen. Festetics rengeteg anyagi támogatással és sok idot, energiát beleölve megalapította az elso "oskolát" Somogyban, Csurgón 1792-ben. A birtokot is o adományozta a városnak. Az iskolaszervezést Nagyváthy János jószágigazgató irányította.
Az újabb iskolaépület 1896-ban épült, a város központjában, mely köré Kegyeleti parkot létesítettek, ahol számtalan híres ember szobra, emlékmuve megtalálható.
A környék remek kirándulóhely, vadregényes táj, mely számtalan meglepetést tartogat a szemfüles kessernek.
Csurgóról bovebben olvashattok Csurgó honlapján, ahol szállásinformációk is találhatók.

További segítség a multi láda pontjaihoz:

A multi láda elso pontja N 46° 15,4100' E 17° 6,0650' 150 m [GCCSUR-1]: a gimnázium alapítójának tiszteletére létrehozott parkban található. A jelszó elso része, az emlékmu tábláján található felirat második sorának elso öt betuje ékezet nélkül.

A multi második pontja N 46° 15,3000' E 17° 5,6380' 137 m [GCCSUR-2]: a parkban található padról olvasható le, a második sor, második szava (ékezet nélkül).
A kerítésen kívülrol is látható (annak aki nem szeretne bemenni a parkba). A jelszó nem fog eltunni a padról, aki odamegy meglátja miért.

A multi harmadik pontja a láda (ehhez egy kis segítség, a hely szelleméhez huen) N 46° 15,4040' E 17° 5,6160' 134 m [GCCSUR-3]:
Tó partján sétálok,
fenyo erdot meglátok.
Utamat patak keresztezi,
ki a helyes utat felfedi,
erdo mélyén a kincset megleli.

A teljes jelszó ékezet nélkül, egybe írandó.

A gimnázium parkja szabadon látogatható 9-17 óráig, a kapun keresztül, de hátulról bármikor megközelítheto (kiv.: tanítási órák).
Kiindulásként a Korona szálló elotti parkolót javasoljuk.

Jó kirándulást és ládázást mindenkinek!!!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.