Skip to content

Daphnes forlis 1862 Traditional Geocache

This cache has been archived.

Sjanten: Så er denne hjemtaget.

Denne cache var smuttet - men nu er både beholder og logbog hjemtaget pr. 9. Januar 2011.

Tak til alle jer der har fundet min cache.

This entry was edited by Sjanten on Saturday, 08 January 2011 at 15:59:44.

More
Hidden : 12/08/2007
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


DK:

Daphnes forlis 1862

For næsten 150 år siden strandede et skib udfor Skagen. Det var ikke sjældent at skibe strandende - især ikke i Skagen. Her var både stærk strøm, farlige revler og meget blæsevejr. Men denne stranding var så frygtelig, at man aldrig vil glemme den! Det var 2. juledag og alle folk i Skagen var til julefest. Hvert år inviterede de rige fiskere nemlig deres fiskeselskab hjem til julemiddag. Der var dejlig mad, øl og dans til den lyse morgen. Men udenfor susede vinden, og det var isnende koldt. På vej hjem fra festen gik fiskerne og så ud over havet. Pludselig så de et skib derude. I stormvejret var skibet kommet alt for tæt på kysten. Det var stødt på grund. Sømændene råbte fortvivlet om hjælp. Fiskerne slog alarm og fik hentet redningsbåden i en fart.

12 redningsmænd gik ombord i båden og roede ud mod det strandende skib. Men den stærke strøm greb fat i redningsbåden. Inden redningsmændene kunne få kastet et tov op til sømændene, var redningsbåden gledet forbi skibet. Redningsmændene prøvede at ro mod strømmen tilbage til skibet, men strømmen var alt for stærk. De blev nødt til at ro ind til kysten igen. Det næste redningsforsøg gik helt galt. Redningsmændene fik kastet et reb hen til det strandende skib og to sømænd kravlede ombord i redningsbåden. Men pludselig kom en kæmpemæssig bølge, der vendte redningsbåden på hovedet. Redningsmændene klamrede sig til båden, men bølgerne rev dem væk. Kun to ud af de 10 redningsmænd kom levende i land.En ny redningsbåd og andre redningsfolk blev sendt ud til skibet. Efter flere forsøg blev 10 sømænd reddet. 25 børn fra 8 forskellige familier mistede deres far den nat. Dengang var det især faderen, der forsørgede familien. Derfor var det ikke bare sørgeligt at miste sin far. Det betød også at ens familie blev meget fattig. Heldigvis var der mange, der hørte om ulykken. De samlede penge ind til familierne.

Ting og minder fra Daphne:
På Skagen by- og egnsmuseum har vi fotografier af to redningsmænd, der var med i redningsaktionen, da ”Daphne” strandede i 1862: Det ene foto viser Jens Christian Jensen. Han druknede under redningsaktionen, da redningsbåden blev vendt på hovedet af en bølge. Som redningsmand fik han to medaljer. En for ”druknedes redning” og en fortjenstmedalje. Det andet foto viser Lars Andersen Kruse. Det var ham, der var med til at ro ud til ”Daphne” i en roersbåd, da redningsbåden var kæntret. Han reddede 10 sømænd den dag. Han fik Dannebrogmændenes hæderstegn for sin dåd. Som redningsmand fik han også 5 andre medaljer. Han var med til at redde 180 sømænd. – Måske endda dobbelt så mange, for han reddede også strandede sømænd før han blev ansat i redningsvæsnet. Og de er ikke talt med!Cachen:
Denne cache er udlagt i forbindelse med Skagen Meet-n-Greet Christmas Event 2007

Cachen er en small (Ingen bytteting tak!).

Cachen indeholder fra starten:
LogScroll
Blyant
Blyantspisser


Vær venligst omhyggelige ved genplaceringen.

EN:

Daphnes wreck 1862

The cache:
This cache was put down regarding the Skagen Meet-n-Greet Christmas Event 2007.

The cache is a Small (there is not room for exchanges in the container.)

The cache contains from the beginning:
LogScroll
Pencil
Pencil sharpener

Please be careful when replacing the cache.

Additional Hints (No hints available.)