Skip to Content

<

Ruisrock

A cache by kilpertti Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/8/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Woodstockin innoittamana alettiin Turkuunkin aikoinaan puuhaamaan rocktapahtumaa. Syntyi Ruisrock. Ensimmäisen kerran se järjestettiin leirintäalueella Ruissalon Saaronniemessä vuonna 1970. Samassa paikassa oli vielä seuraavana vuonna toinen Ruisrock. Vuodesta 1972 on tapahtuma järjestetty Ruissalon Kansanpuistossa, jossa on tilaa suuremmalle yleisölle. Mielipidekirjoituksissa ja oikeusteitsekin on luonnonsuojelullisista syistä vaadittu rockeja siirrettäväksi muualle. Uudeksi paikaksi on esitetty muunmuassa Artukaisten entistä lentokenttää, jossa nykyisinkin on rockkansan telttamajoittuminen ja jäähallissa järjestettävät oheistapahtumat.

Ruisrock oli alkuaan osa Turun musiikkijuhlia. Vuonna 1989 se eriytettiin säätiöksi. Samaan aikaan sille myönnettiin myös anniskeluoikeudet. 90-luvulla säätiö ajautui vaikeuksiin erinäisten taloussotkujen johdosta. Silloin harkittiin jopa koko tapahtuman lopettamista. Ankkarockin järjestäjä Vantaan Festivaalit Oy otti Ruisrockin siipiensä suojaan ja on järjestänyt tapahtuman vuodesta 2001 alkaen.

Vuosien varrella Ruissalossa on rokattu vaihtelevasti 1, 2 tai 3 päivää. Nykyisin tapahtuma on 3-päiväinen. Esiintyjälistakin on ollut varsin vaihteleva. Suuressa maailmassa tunnettuja, Suomessa tunnettuja, tuntemattomia ja jopa yleensä aivan eri tyyppisissä tapahtumissa esiintyviäkin.

Yllä olevat koordinaatit osoittavat Ruisrockin alkuperäiselle paikalle. Kätkö on nykyisen tapahtumapaikan tuntumassa. Sijainti selviää etsimällä alla listattujen esiintyjien esiintymisvuosi Ruisrockissa. Jos on useita esiintymisiä valitse varhaisin. Poimi vuosiluvun viimeinen numero kirjaimen paikalle kordinaatteihin:

N60,QW.ERT E022,YU.IOP

Q = Lindisfarne
W = Mieskuoro Huutajat
E = Z.Z. Top
R = Konsta Jylhä & Kaustisen Purppuripelimannit
T = Makeat Varpaankynnet

Y = Canned Heat
U = Billy Idol
I = Sig
O = Vanha isäntä
P = Kolme Seisoo Vinossa

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Lähteet:Turun musiikkijuhlien Ruisrock-historia, Ruisrock - Wikipedia

Kesäkelillä pääsee pyörätuolillakin perille, mutta purkkia ei ilman avustajaa saa käsiinsä.

Bussi 8 tuo lähiseudulle. Paikalle pääsee omalla veneelläkin.
Aurajoesta tänne liikennöi kesäisin m/s Ruissalo, joka kuljettaa myös polkupyöriä.

VAROITUS: Purkin poiminta ei ole pienille lapsille turvallista. Liukkaalla kelillä voi olla aikuisillekin vaarallista. Normaalisti kuitenkin vain vähän kengännauhojen sitomista hankalampi homma.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

855 Logged Visits

Found it 796     Didn't find it 21     Write note 17     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 14     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.