Skip to content

Westerhaar: First Traditional Geocache

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
Hidden : 07/04/2008
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze cache ligt in mijn geboorteplaats Westerhaar. De cache is met toestemming van mijn moeder hier neergelegd en ze weet ook dat ze af en toe vreemde mensen (vreemd in de term 'niet kennen') dicht bij haar voordeur kan aantreffen.
De cache ligt niet in de tuin, dus hier aub uit blijven. De cache is makkelijk te vinden.

Een aantal wetenwaardigheden over Westerhaar.

Westerhaar-Vriezenveensewijk is een dorp in de gemeente Twenterand in de Nederlandse provincie Overijssel. Het telt per 1 januari 2005 4710 inwoners. Westerhaar is te definiëren als een veendorp.

Het kerkdorp ontstond na de Tweede Wereldoorlog uit de twee al bestaande buurtschappen Op De Haar, ofwel Westerhaar, en Vriezenveensewijk. Bij de samenvoeging ontstond er veel commotie welke dorpsnaam vooraan zou komen te staan.

Westerhaar-Vriezenveensewijk is de langste (samengestelde) plaatsnaam van Nederland met 28 tekens. Het Drentse Gasselterboerveenschemond draagt, met 3 tekens minder, de titel van langste enkelvoudige plaatsnaam van Nederland. Deze titel werd lange tijd gedragen door Hendrik Ido Oostendam en Schildmanskinderen Ambacht[1], dat tegenwoordig Hendrik-Ido-Ambacht heet.

Muziek
Zangeres Heleen bracht in 1981 een ode aan Westerhaar met de single "Het lied van Westerhaar". In 2007, ruim 25 jaar later, werd het nummer opnieuw uitgebracht en kwam het moeiteloos bovenaan in de hitlijst van de Deltapiraat. Inmiddels zijn er al meer dan 500 exemplaren van verkocht.

Sport
* In 1929 werd Voetbal Vereniging Excelsior (V.V.E.) opgericht. Samen met de voetbalclub Victoria, opgericht in 1924, waren er dus twee clubs. Dit was voor een klein dorp als Westerhaar veel. Uiteindelijk zijn deze clubs gefuseerd en werd in 1950 de voetbalvereniging Voorwaarts opgericht.
* In 1965 is de Westerhaarse damclub opgericht. Begin jaren negentig was Damclub Dez/Wvm de grootste damclub van Nederland met ca. 140 leden. Damclub Dez/Wvm is twee keer landskampioen geweest in de hoogste divisie van het Nederlandse dammen.

Bekende inwoners geboren in Westerhaar-Vriezenveensewijk
* Sabine Uitslag (CDA) (1973).

Additional Hints (No hints available.)