Skip to Content

<

Haatuumuan kellot

A cache by penni- Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/23/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

[FI] Pieni purkki tien vieressä Kiuruveden hautausmaan laidalla lähellä vanhaa kirkon paikkaa. Kätkön vieressä on vanhan kirkon kellotapuli ja palaneen kirkon paikalle on perustettu sankarihaudat.

[EN] A small container by the road near Kiuruvesi grave yard and old church site. Near the cache are the old bell tower and the foundation of a burned church, which now serves as a memorial burial ground.Tapuli / Bell tower

Vanha tapuli rakennettiin todennäköisesti jo ensimmäisen kirkon aikana (1763-1852). Rakentajasta ei ole varmaa tietoa: tiedetään vain, että kirkon rakensi Anders Brofall ja että kirkko, tapuli ja pappila tulivat maksamaan yhteensä 25 000 riikintaaleria. Vuodena 1874 tarkastuksen yhteydessä piispa antoi kehotuksen kunnostaa tapuli. Vuonna 1888 piispa Gustaf Johanson totesi, että kirkko on yhä puolitekoinen ja tapuli korjaamaton. Vielä vuonna 1894 todetaan kirkon ulkopuolen olevan keskeneräinen ja tapulin korjaamaton. Ferdinand Pietikäinen teki kellotapulin korjaustyöt vuonna 1896, jolloin se vuorattiin, katto uusittiin ja kellojen aluspalkitus vahvistettiin. Korjauspiirustukset on signeerannut Abr. Kärkkäinen. Kellotapuli jäi pois käytöstä, kun uusi kirkko valmistui vuonna 1941, mutta se palveli vielä ruumishuoneena vuoteen 1975.

Sankarivainajien muistomerkki / Hero memorial

Sankarivainajien muistomerkki ja hautausmaa ovat samalla paikalla kuin 1765 - 1952 ja 1852 - 1937 olleet kirkot, jotka paloivat. Ristinmuotoisen kirkon kivijalka ympäröi 1939 - 1940 ja 1941 - 1944 isänmaan puolesta kaatuneiden hautoja, joita on 486. Saarnastuolin paikalla on pastori Elias Simojoen sekä urkujen paikalla kanttori Tauno Jauhiaisen viimeinen leposija.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

687 Logged Visits

Found it 643     Didn't find it 27     Write note 6     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.