Skip to Content

This cache has been archived.

geo_taz: Na het verdwijnen van de eindcache blijkt nu ook WP3 verdwenen te zijn.

Bedankt voor alle leuke logjes!

More
<

Alice in Wonderland

A cache by Geo_Taz Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/28/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze cache volgt de avonturen van Alice in Wonderland, het verhaal geschreven door Lewis Carroll in 1865.
De totale lengte van de tocht is ongeveer 5 km en gaat voor het grootste gedeelte over goed begaanbare paden. Na veel regen kan het echter wel heel erg modderig zijn, laarzen zijn dan wenselijk. En in het juiste seizoen staan met name bij Waypoint 3 en 4 veel (heel veel) brandnetels...

Afstand: 5km - 6km Aanbevolen voor Starters
Volg zoveel mogelijk de schelpenpaadjes, niet alleen is dat de kortste weg, het is ook de mooiste.
Op dit moment wordt er druk gewerkt aan een 380KV electriciteitsleiding. Het directe schelppad tussen WP1 en WP2 is afgezet met hekken. Ga daar niet doorheen, het is niet nodig. De Waypoints liggen allemaal buiten de hekken. Laat het hek aan de linker-hand en loop om het gebied heen.

Net als geocachers is Alice avontuurlijk aangelegd en ze weet ook het nodige van Lengte- en Breedtegraden.
Steeds verder viel ze naar beneden. Zou er nooit een einde komen aan haar val? 'Ik vraag me af hoeveel kilometer ik al gevallen ben', zei ze hardop. 'Ik moet al ergens bij het middelpunt van de aarde zijn. Eens kijken, dat is dan zesduizend kilometer naar beneden. Ik denk...' (want zie je, Alice had al veel van dit soort dingen geleerd op school en hoewel dit nu niet zo'n erg geschikte gelegenheid was om met haar kennis te pronken, omdat er niemand was die naar haar luisterde, was het toch goed om het nog eens te oefenen) '... ja, zo ver is het wel ongeveer - maar nu vraag ik me af welke breedtegraad of lengtegraad ik heb bereikt.' (Alice had geen flauw idee wat een breedtegraad of een lengtegraad was, maar ze vond het fijn om die mooie deftige woorden uit te spreken.)

Hieronder vind je een korte beschrijving van het verhaal. In het veld vind je de vragen en antwoorden. Met het uittreksel hieronder is het mogelijk de vragen te beantwoorden.
Het verhaal begint (op N51° 58.933 E4° 22.677) als Alice met haar oudere zus op een warme zomerdag bij een meertje zit. Haar verveling verdwijnt als er plotseling een wit konijn langs haar rent. Het konijn zegt tegen zichzelf dat het veel te laat zal komen en kijkt op zijn horloge. Het konijn verdwijnt in een hol en Alice gaat erachteraan. Na een lange val komt ze uiteindelijk zonder zich te bezeren op de grond terecht. Achter een klein deurtje, dat ze opent met een sleuteltje, ziet ze een prachtige tuin liggen. Ook vindt ze een flesje met daarop de woorden "Drink me".  Als ze daarvan drinkt krimpt ze tot ze zo klein is dat ze door het deurtje kan. Helaas ligt de sleutel van het deurtje nog boven op de tafel. Gelukkig vindt ze een cakeje met daarop de tekst "Eet me". Als ze hiervan eet begint Alice weer te groeien.

Zoek de aanwijzing bij het eerste waypoint en noteer je antwoord bij A
Drink Me
 Zwemmend ontmoet Alice de muis Loop niet langs het kanaal, maar ga het park in en volg het kiezelpad naar N51° 58.A71 E4° 22.731.
Door het eten van het cakeje is Alice nu veel groter dan ze oorspronkelijk was. Dat ze nu het deurtje kan openen maar weer te groot is om er door te kunnen doet haar in huilen uitbarsten. Als ze even daarna weer kleiner wordt valt ze in een zee van haar eigen tranen.

Zoek de aanwijzing bij het tweede waypoint en  noteer je antwoord bij B

In de zee ontmoet Alice een Muis en later een Eend, een Dodo en andere dieren. Onder leiding van Alice zwemmen allen naar de kant.
Om te zorgen dat iedereen weer droog wordt, draagt de Muis een droog verhaal voor over Willem de Veroveraar. Als dat niet helpt, wordt er op voorstel van de Dodo een race gehouden die iedereen wint

Loop via N51° 58.476 E4° 22.585 naar het volgende waypoint. Loop niet over de camping, die is verboden toegang.
Ga naar Waypoint 3 op N51° 58.339 E4° 23.B67

Zoek de aanwijzing bij het derde waypoint en noteer je antwoord bij C

Vervolg je wandeling over het schelpenpad. Het schelpenpad gaat over in een graspad maar is toch de beste weg naar het volgende waypoint.
Dodo reikt de prijs aan Alice uit
Daarna vertelt de Muis een kort verhaaltje in de vorm van een gedicht, dat afgedrukt is in de vorm van een slingerende muizenstaart. Alle dieren gaan weg wanneer Alice ze per ongeluk bang maakt door over haar kat te vertellen.
Als Alice het Witte Konijn weer tegenkomt, ziet hij haar aan voor zijn dienstmeid en stuurt hij haar naar zijn huis om een paar handschoenen en een waaier voor hem te halen. In zijn huis drinkt ze uit een flesje, waardoor ze zo groot wordt dat ze vast komt te zitten in het huis, wat voor veel consternatie zorgt. Door van een cake te eten wordt ze weer kleiner.
Alice ontmoet de waterpijp rokende rups. Alice heeft met de Rups een verwarrend gesprek. Door te eten van de paddestoel waarop hij zit, verandert ze weer van grootte. Hiervan krijgt ze tijdelijk een te lange nek, waardoor een duif Alice aanziet voor een slang, die haar eieren wil opeten. Maar uiteindelijk weet Alice haar eigen lengte terug te krijgen.
Ga naar N51° 58.C40 E4° 22.629

Alice komt bij het huis van de Hertogin, voor wie juist een uitnodiging van de Koningin voor een spelletje croquet wordt bezorgd. In de keuken vindt ze de Hertogin, een baby, de kokkin en de Cheshire Cat.
De Hertogin laat Alice op de baby passen, die dan in een varkentje verandert.

'Als het opgegroeid was', zei ze tegen zichzelf, 'zou het een erg lelijk kind geworden zijn: maar het is eigenlijk wel een knap varkentje'

Zoek de aanwijzing bij het vierde waypoint en noteer je antwoord bij D
De Hertogin laat Alice op de baby passen
Op theevisite Hierna heeft Alice een gesprek met de Cheshire Cat, een grijnzende kat die in het niets kan oplossen. Hij wijst haar de weg naar de Gekke Hoedenmaker en naar de Maartse Haas, en ze gaat op weg naar de laatste.

Ga naar het thee-feestje op N51° 58.679 E4° 22.D57

In de tuin van het huis van de Maartse Haas houdt deze een thee-feestje met de Hoedenmaker en de Zevenslaper. Omdat ze ruzie hebben gehad met Time, is het er permanent theetijd, zes uur 's middags. De Dormouse vertelt een raar verhaal over drie zusjes die in een put vol met stroop wonen. Uiteindelijk gaat ze maar weg, en komt weer terecht bij de toegang tot de prachtige tuin. Deze keer doet ze alles goed, en kan ze door het kleine deurtje.

Zoek de laatste aanwijzing en noteer je antwoord bij E

Het verhaal gaat natuurlijk nog verder (en ik kan het van harte aanbevelen), maar wij gaan op zoek naar de cache.

Help Alice het konijn te vinden!

 A   B   C   D   E 
         

De cache kun je vinden op
 N 51° 58.(C+D)EA  E 004° 22.(B+C)(D+2xC)(E-D+A)
Follow the white Rabbit
Nog een klein stukje uit het gesprek dat Alice met de Cheshire Cat heeft.
'Kunt u me ook vertellen welke kant ik nu op moet?'
'Dat hangt er vanaf waar je heen wilt.' zei de Kat.
'Dat maakt me niet zoveel uit --' zei Alice.
'Dan maakt het ook niet uit welke kant je opgaat,' zei de Kat.
'-- zolang ik maar ergens kom,' voegde Alice er nog snel aan toe.
'Oh, dat gebeurt zeker,' zei de Kat, 'als je maar lang genoeg doorloopt.'

En na de cache? Zoek ook eens naar de Alice in Wonderland Bonuscoin ....

Alice Banner
Dank aan AppieEnJoke uit Delft voor het proeflopen en voor de gezellige cache-expedities.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • BannerNa het voltooien kun je deze banner aan je profile toevoegen
  • De baby
  • De Hertogin
  • Dodo
  • Drink me
  • Het bos van het konijnHet bos waar het konijn verblijft
  • starterscache logo mediumDe criteria: · Ze liggen op een mooie plaats, zijn mooi verborgen · Ze worden via een mooie tocht bereikt of beginnen met een leuke puzzel · Geheel zelfstandig en zonder al te uitgebreide scholing voor startende cachers te doen · maximaal 7 km lange Multi · Geen uren zoeken naar de waypoints of eindstash · Duidelijke cachepagina, met een hint
  • Tea Party
  • White Rabbit
  • Zwemmen

395 Logged Visits

Found it 344     Didn't find it 1     Write note 36     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 8     

View Logbook | View the Image Gallery of 143 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.