Skip to content

This cache has been archived.

kogamiyata: WEGENS VANDALISME GEARCHIVEERD ! Getuige daarvan onderstaande mail .... spijtig !

Beste,
In Geel is er een geacaching-punt in de Tweeboomkes,aan het Engels kerkhof (=monument). Dit punt waar het doosje verstopt is is evenals het raakpunt met onze naastgelegen bouwgrond.
Deze middag vertelden de buren, wonende op Tweeboomkes nr.5, dat enkele kinderen onze poort hadden vernield, nadat ze enkele minuten naar het doosje aan het zoeken waren. Tot onze grote spijt troffen we dan ook een afgebroken houten poort aan.

Omdat dit soort vandalisme al meerdere keren voorgevallen is, willen wij dan ook aandringen het punt in de Tweeboomkes te Geel te verplaatsen naar een andere locatie.

Met vriendelijke groeten,

This entry was edited by kogamiyata on Thursday, 23 April 2015 at 09:36:20 UTC.

More
<

Geel War Cemetery

A cache by Kogamiyata Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/08/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

BRITS MILITAIR MONUMENT

Heb eerbied en respect voor de slachtoffers bij het betreden van deze site aub!

Het Geelse War Cemetery is één van de Britse militaire begraafplaatsen van de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen. In september 1944 was Geel het strijdtoneel van een aantal zeer zware gevechten. De 50e Northumbrian Division en de 15e Schotse Divisie leden zware verliezen bij de oversteek van het Albertkanaal en het Kempisch kanaal. Oorspronkelijk werden de slachtoffers begraven in weilanden en op de burgerlijke begraafplaats van St.-Dimpna. Pas na de oorlog werden de lichamen begraven op deze plaats. Er liggen 399 Britse soldaten en een Canadees begraven. De ontwerper van de begraafplaats is Philip Hepworth. Met enkele eenvoudige ingrepen bouwde hij een stijlvolle site. In het midden tussen de symmetrisch aangelegde perkjes staat het ‘Cross of Sacrifice’. Vooraan staan 2 bakstenen gebouwtjes die afgewerkt zijn met classicistische elementen in witte natuursteen. In een van de gebouwtjes hangt een groot infobord. Bij de ingang markeren witte tegels het middenpad. Deze sobere gedenkplaats wordt opgefleurd met struiken, bloemperkjes en grote eiken.
Deze Britse militaire begraafplaats is een beschermd monument.

Commonwealth War Graves Commission

 http://www.cwgc.org/search/cemetery_details.aspx?cemetery=2085400&mode=1

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.