Skip to content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej ProsperoDK

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen nu arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse eller manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

OBS
* Hvis du skriver en email til reviewerne om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.
* Denne, og andre logninger af typen "Reviewer note" og "Note to reviewer" bliver automatisk slettet når cachen publiceres.

Geohilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
<

MSE - En tur langs kysten

A cache by ProsperoDK Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/27/2008
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Denne cache er udlagt i forbindelse med "Marselisborg Skov Event" den 27. september 2008.
De publicerede koordinater er ikke cachens placering, men en mulig parkering.

MSE - En tur langs kysten

Om stedet:
Skåde Skov er den største af Marselisborgskovene. Den begynder ved Hørhaven, hvor den ud mod havet gennemskæres af Djævlekløften. En bro over kløften giver passage til Havbakkestien og et udsigtspunkt på kløftens sydside, der kaldes Fruens Bænk. Her kan man - ligesom flere andre steder på de høje kystskrænter - se langs hele Århus-bugtens kystlinie fra Kalø Vig over Mols og Helgenæs og til Samsø ude i horisonten. Her finder man også kommunens campingplads Blommehaven.

Længere sydpå ad Havbakkestien lå Restaurant Ørnereden, som nu er brændt. En genopført bygning bruges nu til kiosk, og der planlægges yderligere faciliteter for familieudflugter. På samme sted ligger et af kommunens naturcentre - Naturcenter Ørnereden. Ved Blommehaven fører en sti fra kørevejens vestside op til Gyvelhøj - et af områdets mange udsigtspunkter. Midt i skoven ses på en bakketop en samling meget store sten, 24 i alt. De ligger uregelmæssigt ovalt til minde om istidens kræfter, der førte disse sten med i de morænematerialer, der dannede skovens vældige bakker.
Kilde: www.visitaarhus.com

Ørnereden - navnet stammer fra 1860erne, hvor et havørnepar havde deres rede i et stort bøgetræ på toppen af havskrænten netop her. Fra 1896, hvor skoven blev købt at Århus Kommune, var stedet det naturlige vendepunkt på århusianernes skovture. Vejen gik ikke længere, og langs bækken få hundrede meter mod syd var skellet til den dengang privatejede Moesgård Skov. Hurtigt opstod der små serveringssteder i forskellige bræddeskure, og indtil 1920’rne gik der kystbåde fra Århus til anløbsbroer i skovene syd for byen. I 1920 blev der opført en egentlig restaurant kaldet Ørnereden. Restauranten brændte i 1980 og blev afløst af en kiosk, en toiletbygning og en garage til skovens traktorer og andet materiel. I 1987 blev traktorgaragen ombygget til det nuværende naturcenter.
Kilde: Vandretur nr. 10: Skåde Skov

Turen går, med en kort afstikker over vejen, ad stierne ned langs kysten.


Om cachen:
Cachen er en såkaldt O-cache, hvor du skal du ud på et lille orienteringsløb for at indhente oplysninger før du skal bruge GPS’en.

Du skal bruge et orienteringskort (O-kort), som du kan hente ved at klikke i det lille kort (åbner i nyt vindue eller tab hvorfra det kan downloades eller udskrives).
Hvis du er i tvivl om signaturernes betydning, kan du hente en signaturplan her.

I skoven er placeret en række nummererede pæle, som er vist som røde cirkler på kortet. Hver pæl er forsynet med en 3-bogstavskode, som kan omsættes til et tal ved at hvert bogstav erstattes med et ciffer fra skemaet nedenfor (f.eks. bliver GPS omsat til 769).

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R S T
U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0

Til denne cache skal du finde pæl nr. 01, 02, 22 og 24, og omsætte koderne til konstanterne henholdsvis A, B, C og D

Cachen findes her: N56° X' E010° Y', hvor X = (A + B + 4226)/1000 og Y = (C + D + 12941)/1000.

Denne cache er en ammo-boks. Vær venlig at lukke beholderen tæt og gemme den igen der hvor i fandt den så andre også kan få fornøjelse af den. Der er god plads til også store bytte-ting i beholderen.

Lad venligst blyant og blyantspidser ligge sammen med log-bogen.

Indhold fra start:
  • cache-note
  • diverse bytteting
  • logbog
  • blyant og blyantspidser
  • FFC.

Hvorfor bringe jer herud?
Der var ikke så mange cacher i Marselisborg-skovene i forvejen, så da Tauron+Datman foreslog at der skulle laves et event her var vi hurtigt en gruppe Østjyder der sprang til for at dele opgaverne mellem os.

Første Finder:
Tillykke til TEAM 7000.DK som var hurtigere end alle i andre da cachen blev frigivet d. 27/9 - 2008!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.