Skip to content

Portlandsmosen Traditional Cache

Hidden : 09/06/2008
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Portlandsmosen har sit navn efter den tidligere ejer, Aalborg Portland. Cementfabrikken købte sin første mose i området i 1919,  Portlandsmosen blev købt i 1940, og leverede brændsel til fabrikkerne og til elektricitsværket i Aalborg. Denne tørvegravning var særdeles systematisk og efterlod markante spor i landskabet. Faktisk er det blevet til een af nordjyllands længste søer, opstået i tørvegravene, med sine 5.5 kilometer fra nord til syd. Søen er ca. 2 meter dyb.

Hele arealet er på 1.900 ha.

Portlandsmosen er i dag fredet, og er et eldorado for rådyr og fuglelivet. Og det skal ikke glemmes, at der er en meget stor bestand af hugorme, ligesom det er eet af de få områder, hvor den truede snog stortrives.

Nu er det muligt at besøge mosen, da Danmarks største plankesti blev etableret i foråret 2008.
For ikke at ødelægge mosen blev plankerne med helikopter fløjet ud i mosen i pakker a´ 500 kilo.
Lagt i forlængelse af hinanden ville plankerne række 15 kilometer! Lærketræ er brugt, og det er er imprægneret med 1000 liter træbeskyttelsesmiddel, og resultatet blev en 450 meter handicapvenlig sti, og i forlængelse af denne en 800 meter gangsti, som ikke er velegnet til barnevogne eller kørestole. Cachen er placeret ved den handicapvenlige sti, men kan nok ikke nåes fra kørestol.

Portlandsmosen er sammen med den øvrige del af Lille Vildmose, ejet af Aage V. Jensen Fonden.

Cachen
bedes gemt ved planke nr. 2, som du forhåbentlig fandt den. Så kan den ikke ses af "uvedkommende".Additional Hints (No hints available.)