Skip to Content

This cache has been archived.

AMTS: bedankt het was leuk!

More
<

[OFZE2008] Waterpijp

A cache by AMTS Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/23/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


WaterpijpEen waterpijp is een apparaat voor het roken van speciale pijptabak met fruitsmaak. Het roken van pijptabak is in het Midden-Oosten al 900 jaar traditie en het wordt veel gedaan in restaurants en cafés.

India

In India waar de pijp oorspronkelijk vandaan komt is het roken van de waterpijp onder jongeren erg populair. Het roken van zogenaamde "Herbal Molasses" wordt steeds populairder en is een alternatief voor 'schadelijke' waterpijptabak. Deze "Herbal Molasses" zijn een mix van onder andere suiker en fruitextracten en is nicotine- en teervrij.


Werking
Een waterpijp bestaat in principe uit vier delen:
- tabakskommetje: hier komt de rookwaar in;
- metalen schacht: deze loopt van onder het tabakskommetje tot in het glazen reservoir, net onder het waterniveau;
- glazen reservoir: gevuld met vloeistof (meestal water, maar er kan ook alcohol in gedaan worden voor een dubbel effect);
- slang: flexibele slang met mondstuk waardoor de rook wordt opgezogen.


Het glazen reservoir dient te worden gevuld met water, en wel zover dat de metalen schacht circa 2 centimeter onder water komt. In het tabakskommetje stopt men gezond rookwaar, zoals fruittabak; daarna wordt deze afgedekt met aluminiumfolie waar gaatjes in worden geprikt, vervolgens legt men daar een brandend kooltje op. Door nu op het mondstuk te zuigen ontstaat er onderdruk boven de vloeistof. Hierdoor wordt er door de vloeistof heen lucht aangezogen door de pijpekop. Voorwaarde is wel dat de bokaal perfect luchtdicht is om te voorkomen dat de rook verdunt, of er geen onderdruk komt.
Het brandende kooltje is of een stukje houtskool of een tablet gemaakt van houtskoolgries die zeer snel tot gloeien kan worden gebracht; De tablet heeft veelal een doorsnee van 33 mm; De tablet zit luchtdicht afgesloten in een aluminiumfolie verpakt per 10; Het gewicht van zo'n tablet is 6 gram.

Dat een waterpijp ook iets anders kan zijn wordt duidelijk als je deze cache hebt gevonden, de werking van deze blijft echter een mysterie en moet zelf worden opgelost.

Breng zelf een pen mee!.

 

 


 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.