Skip to Content

<

Löytyi luola

A cache by Maarukka Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/08/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö jylhällä ja kauniilla paikalla - vesistön äärellä, kun Suomessa ja Heinolassa ollaan!

Komea Ruotsalaisen Apajalahdelle tähyilevä Apajalahdenvuori kätkee sisälleen salaisuuden.

Kun viime sotien aikana polttoaineen tuonti ulkomailta oli pysähdyksissä, yritettiin keksiä korvaava tuote. Valtion taholta harkittiin väkiviinan valmistusta puusokerista Puukemia- nimisessä hankkeessa. Heinolan Hevossaari olisi ollut tuotannolle mainio paikka. Itse tehdasta ei kuitenkaan tuolloin päästy rakentamaan, koska voimalaitosta varten Tsekkoslovakiasta tilatut koneet tuhoutuivat ilmapommituksessa jo ennen lähtöään Suomea kohti. Hevossaareen oli silti jo ehditty rakentaa asuntoja tehdastyöläisille, tie, rautatie ratapihoineen, satama ja mantereen puolelle - LUOLASTO, joihin 6000 000 litran väkiviinasäiliöt oli tarkoitus sijoittaa.

Sodan jälkeen todettiin, ettei tehdasta lainkaan rakenneta, koska toiminta olisi ollut kannattamatonta bensiinin jälleen virratessa maahan. Asian tiimoilta oli monenlaista kärhämää ja katkeruutta eri oikeusasteissa. Työpaikkaa odottava väki koki tulleensa petetyksi. Puukemia nimettiinkin "aavetehtaaksi". Se muuten kummittelee kyllä, ainakin tien nimessä!

(Lähde: Timo Herranen: Heinolan kaupungin historia 3)

Niin, olisikohan tässä kyseessä juuri mainittu luolasto? Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka suuria varastotiloja vuoren sisällä on - ja voisiko niitä mitenkään hyödyntää, vaikka matkailullisesti?

Autoilijat: teidän on paras varautua käpsimään jalan jonkin matkaa. Uskon, että talvellakin saatte kuitenkin kulkuneuvon parkkiin melko lähelle. Ja uskokaa huviksenne: minä EN ole ripotellut tienoolle kaikkia niitä moninaisia liikehtimisesteitä, joita tulette ehkä kohtaamaan. Koettakaa kestää urheasti!

Onnea matkaan ja muistakaa ihailla maisemia!

HUOMIO: purkkia siirretty entiseltä paikaltaan (N 61 11.669 E 025 59.696) ensin 20.4.2009 ja uudelleen 21.5. 2009, koska kätkön tekijä ei meinannut helpolla uskoa, että gepsit eivät tykkää kallionjuurityöskentelystä. Mutta kun kätköttäjä kuitenkin tykkää kallioista, niin jäljelle jäi vain yksi ratkaisu... Purkki ei pitänyt tästä muutosta, kun luolansa oli niin söpö ja tilava ja nyt joutui pienempään yksiöön, niin ettei kuulemma kääntymään mahdu. Vuokrataso kun noilla maisemapaikoilla pudotti asumisneliöitä. Kätkö vaihtoi jo ensimmäisessä muutossa luonnettaan naamiolootasta ihan rehelliseksi suoraluonteiseksi pakastuspurkiksi (0,3 l).

Varokaa työntämästä boxia liian syvälle!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

273 Logged Visits

Found it 241     Didn't find it 13     Write note 11     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Update Coordinates 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.