Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Riihimäen korkein paikka - Hatlamminmäki

A cache by yakke Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/08/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö kuuluu sarjaan kuntien korkeimmat pisteet.

Kätkö sijaitsee Riihimäen korkeimmalla paikalla Riihimäen ja Hausjärven rajalla, Hatlamminmäellä, ja on ainoastaan muutaman metrin (n. 5m) Riihimäen puolella.

Kätkö ei sijaitse kiven alla tai kallion kolossa, koska niissä saattaa olla käärmeitä myös talviaikaan!


Kätkön välittömässä läheisyydessä (viereisen kiven päällä) sijaitsee Riihimäen kaupungin kolmiomittauspiste. Riihimäen kaupungin teknisen viraston kartta- ja tonttipalveluosasto on mitannut kyseisen pisteen tarkat koordinaatit sekä korkeuden merenpinnasta. Pisteen tarkat koordinaatit ovat 6740024.545 / 2545580.793 KKJ, joten voit tarkistaa oman gepsisi näyttämän ko. pisteessä. Pisteen korkeus on 165,43m ja täten se on myös Riihimäen korkein paikka.

Hatlamminmäki
Hatlamminmäki on Riihimäen korkein, geologisesti hyvin muodostunut kalliosydäminen moreenimäki, joka on harjujen ja maiseman kannalta arvokas alue. Mäen rinteessä oleva louhikkoinen vyöhyke on Itämeren edeltäjän, muinaisen Yoldia-meren, rantavyöhyke. Mäki on myös käärmeiden talvehtimispaikka. Hatlamminmäki on SL-merkinnällä varustettu suojelualue.

Hatlamminsuo
Hatlamminmäen lounaisrinteestä (n. 300m päässä kätköstä), keskeltä Hausjärven ja Riihimäen rajaa, avautuvat upeat näkymät Hatlamminsuolle. Hatlamminsuo on Riihimäen arvokkain luontokohde. Suon luonnonsuojelullinen arvo perustuu siihen, että sillä on kaikkiaan 40 suotyyppiä. Se on syntynyt umpeenkasvamalla, ja sen keskustassa on vieläkin allikoita. Keskellä suota olevaa Hatlammia käytettiin vielä 50-luvulla uimapaikkana. Suon alue on myös linnustollisesti arvokas. Pääosa Hatlamminsuosta on säilynyt lähes luonnontilaisena.

Alueen luonnonsuojelu
Hatlamminmäki tai Hatlamminsuo eivät ole valtakunnallisiin suojeluohjelmiin tai Natura-verkostoon kuuluvaa aluetta. Alueet ovat Maakuntakaavassa ja Riihimäen yleiskaavassa luonnonsuojelulainsäädännön nojalla suojeltaviksi SL-alueiksi merkittyjä alueita. Tämä ei kuitenkaan rajoita alueella liikkumista.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

81 Logged Visits

Found it 68     Didn't find it 6     Write note 1     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.