Skip to Content

<

Amfi 3 - Hauninen

A cache by Nilkki & sh1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/14/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Purkki on piilotettu Haunisten tekojärven vastarannalle, katsoipa asiaa mistä suunnasta tahansa.

Tämä on Raision ainoa järvi, tosin teko sellainen. Pienempiä lampia ja lätäköitä onkin sitten enemmän. Järvelle vievän tien varrella on koirien agilityrata yms. toimintaa. Huomatkaa kuitenkin, että järvellä koirien uittaminen on ehdottomasti kielletty, koska Raision vesilaitos saa vetensä tekojärvestä.

Iloksemme pitää todeta, että Raisio sijaitsee meren rannalla, tosin lähes koko Raision osuuden rantaviivasta peittää Suomen suurimpiin pienvenesatamiin kuuluva Hahdenniemen venesatama.

Kätkö on saavutettavissa esimerkiksi uiden, kanootilla tai kumiveneellä. Kahlaaminen tuskin onnistuu, syvyyttä on sen verran. Purkille pääsee myös talvella jäätä pitkin (naskalit, kaveri ja järki mukaan!). TosiKätköilijätTM hakevat purkin tietysti uimalla jäiden jo lähdettyä mutta veden ollessa vielä 0-asteista.

Kätköpurkista löytyy vinkki Amfi bonus -kätkön löytämiseksi. Loggauksissa arvostetaan erityisesti lähestymisoperaation seikkaperäistä kuvausta.

Lintujen pesimäaikaan kannattaa suorittaa vähäeleinen maihinnousu lounaiselta puolelta, vaikkei saarella luonnonsuojelualuetta tai maihinnousukieltoa olekaan ja lähestyminen pohjoisesta saattaa houkutella varsinkin uimareita. Emmehän halua häirittävän pesiviä lintuja ja häiritsijälle saattaa tulla nokkaa otsikkoon ja guanoa niskaan...

Amfi-kätkösarja esittelee Turun alueen makeavesialtaita lähietäisyydeltä. Järvi-Suomen asukkaille tavanomainen asia, saari makean veden ympäröimänä on Lounais-Suomen rannikkoalueella hiukan harvinaisempi. Kätkösarjassa on neljä peruskätköä ja bonuskätkö:

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.