Skip to Content

<

Kontula

A cache by Mikko-Veikko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/25/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Juhlatalo Kontula on kunnan omistama seuratalo. Se sijaitsee Sahalahden Taustialan kylässä, osoitteessa Pakkalantie 311. Kontula on suosittu erilaisten tilaisuuksien pitopaikka.

Häät, syntymäpäivät, pikkujoulut, sukujuhlat tai muut tilaisuudet onnistuvat tyylikkäästi remontoiduissa, arvokkuutta henkivissä tiloissa. Keittiö- ja sosiaalitilat täyttävät nykyajan vaatimukset.

Vuonna 1926 valmistunut Kontula on ollut todellinen Sahalahden monitoimitalo ja pitäjänkeskus. Sieltä on lähdetty sotaan, siellä on toiminut kunnanvirasto ja puhelinkeskus, siellä on ollut kunnanlääkärin vastaanotto ja siellä on pidetty juhla jos toinenkin.

Vuonna 1982 Kontula siirtyi Sahalahden kunnan omistukseen. Tuolloin se vaatii mittavaa remonttia, joka toteutettiin pitkälti talkoovoimin. Vuonna 1992 päästiin juhlimaan peruskorjatussa salissa itsenäisyysjuhlia.

Lähde (visit link)

Jo Sahalahden raittiusseura Sulku II ideoi seuratalon rakentamista 1800-luvun lopussa. Myöhemmin manttaalikunta nosti ajatuksen esiin, hankki tontin ja tarveaineitakin, mutta rakennus alkoi rakentua vasta, kun tontti tarvikkeineen ja piirustuksineen siirrettiin Sahalahden suojeluskunnalle.

Kun suojeluskunta lakkautettiin jatkosodan mainingeissa, talo luovutettiin manttaalikunnalle. Kunnan omistukseen Kontula siis siirtyi vuonna 1982.

Lähde: Kangasalan Sanomat 30.12.2008

-----
Kätkön löytymistä voi haitata rakennuksessa pidettävät tilaisuudet, varsinkin kesällä kun juhlaväkeä saattaa olla piha-alueella !

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

439 Logged Visits

Found it 408     Didn't find it 4     Write note 10     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 4     Update Coordinates 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.