Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Ilosaaren laguuni - Aleksanteri II

A cache by Finyoyo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/12/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö johdattaa sinut Joensuun keskustan välittömässä läheisyydessä joen rantaan, Ilosaaren läheisyyteen. Tämäkin kätkö on helppo logata esim. vieraillessa Joensuussa.

Kätkö on tehty aikoinaan Kevätpylläys-eventin yhteyteen vuonna 2009, mutta siirretty nykyiselle paikalleen 2013.


Ilosaari on tunnetuin Pielisjoen saarista Joensuussa. Sinne pääsee keskustasta Itäsillalta. Alkujaan jokakesäiset Ilosaarirock-festivaalit järjestettiin Ilosaaressa, mutta sittemmin kasvanut tapahtuma on siirtynyt Laulurinteelle, jossa sille on paremmin tilaa. Ilosaaren uusi esiintymislava valmistui 2006.

Ilosaari sijaitsee koskessa, mutta sen sisällä on rauhaisa laguuni, jossa on hiekkaranta. Alun perin Ilosaari on koostunut kahdesta saaresta. Valtaosa Ilosaaren rannanmuodoista on tehty 1800-luvulla. Myös laguuni on keinotekoinen. Kosken vastaiset rannat on tuettu isoin kivenjärkälein, joista useat ovat kuitenkin jo joutuneet koskeen.

1907 Joensuun kaupunki rakensi Ilosaareen puurakenteisen uimalan torneineen. Samana syksynä perustettiin Joensuun Uimaseura, jonka harjoitus- ja kisapaikka Ilosaari oli vuoteen 1969, jolloin uimahalli valmistui. Puiset hyppytorni ja 25 metrin rata lähtökorokkeineen purettiin 1970-luvulla.

Nyt saaren laguunissa hiekkaranta ja rannalla on pukukopit. Uimarantaa on paranneltu 2000-luvulla.

Ilosaaressa suurin vuosittainen tapahtuma on Ilovaarirock, joka syntyi alun perin vanhaa Ilosaarirockia muistelevaksi tapahtuvaksi, mutta on myöhemmin löytänyt oman noltalgiahenkisen linjansa. Tapahtuma järjestetään heinäkuussa rockviikon perjantaina. Sisään pääsee 5 000 henkeä, ja tapahtuma on yleensä loppuunmyyty.

Lisäys 29.7.2013: Uusi purkki on sijoitettu Ilosaaren vastarannalle, Joensuun vanhimman patsaan lähelle. Patsas on kaksipäinen kotka tsaari Aleksanteri II:n kunniaksi Joensuun kanavan alapäässä.
Laitathan kätkön huolellisesti paikalleen. Kiitos!
(Purkki vaihdettu 6.4.2014 small-kokoiseksi ja metrin verran vanhasta paikastaan. Toivottavasti kestää paikallaan.)

ENG
A cache in the island of Joy (in Finnish Ilosaari). Ilosaari is a place where quite a lot of different happenings are held. During those happenings you are not allowed to visit the cache without paying an entre ticket.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

643 Logged Visits

Found it 528     Didn't find it 67     Write note 10     Archive 1     Temporarily Disable Listing 10     Enable Listing 9     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 7     Update Coordinates 3     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 14 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.