Skip to Content

<

World of Geocaching

A cache by Kontiomies Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/20/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö on Hautausmaan ja Skarppakullantien välisessä metsässä.

Pimeällä suosittelen ottamaan taskulampun mukaan ihan turvallisuus syistä. Kätkölle menessä kannattaa käyttää ehdottomasti varovaisuutta,rauhallisuutta ja tarkkaivaisuutta ennen kaikkea.

YLEISTIETOA.

Turun hautausmaa on Turussa sijaitseva, vuonna 1807 käyttöön vihitty hautausmaa. Tuolloisen, puolentoista hehtaarin laajuisen alueen suunnitteli arkkitehti Charles Bassi. Nykyisin hautausmaan pinta-ala on 59,2 hehtaaria, ja sillä sijaitsee noin 45 000 hautaa. Hautausmaalle on haudattu lukuisia historiallisesti merkittäviä henkilöitä, ja haudoilla on useita tunnettujen kuvanveistäjien suunnittelemia veistoksia ja muistomerkkejä.

Turun hautausmaan alueella sijaitsevat evankelis-luterilaisen hautausmaan lisäksi 1800-luvulla käyttöön otetut juutalainen hautausmaa ja ortodoksinen hautausmaa sekä vuonna 1915 perustettu islamilainen ja vuonna 1936 perustettu katolinen hautausmaa.

Hautausmaalla on kaksi rakennustaiteellisesti merkittävää kappelikokonaisuutta: Erik Bryggmanin suunnittelema, vuonna 1941 valmistunut Ylösnousemuskappeli, ja vuonna 1961 käyttöön vihitty Pekka Pitkäsen suunnittelema Pyhän Ristin kappeli ja krematorio.

Tunnettuja Turun hautausmaalle haudattuja henkilöitä

Tunnettuja hautausmaalle haudattuja henkilöitä ovat muun muassa kirjailijat Jarkko Laine ja Anni Polva, urheilijat Paavo Nurmi ja Voitto Hellsten, pääministeri Rafael Paasio, arkkitehdit Reima Pietilä ja Erik Bryggman, akateemikko ja Turun yliopiston rehtori V. A. Koskenniemi, moottoripyöräilijä Jarno Saarinen sekä tähtitieteilijä Yrjö Väisälä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

721 Logged Visits

Found it 618     Didn't find it 36     Write note 52     Publish Listing 1     Needs Maintenance 14     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.